19. mart 2015.19. mar 2015.
POKRET DVERI ODRŽAO PROTEST

PROTIV BLERA

Pokret Dveri održao je u subotu u Beogradu protest na kom je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi. Skup je organizovan da bi, kako su naveli, ukazali na pogubnu politiku Vlade Srbije.
-Miting “Protiv Blerove Vlade“ organizovan je zato što smatramo da je dovođenje Tonije Blera za savetnika u Vladi ponižavajući potez premijera. Činjenica da je bivši gradonačelnik Šapca Dušan Petrović podržao ovaj čin jasno govori da mi trenutno u Skupštini nemamo opoziciju. Čovek koji je insistirao da se Srbija bombarduje 1999. godine, koji je krivac za više od 2.000 žrtava, uništenu infrastrukturu, bolnice, škole, srušene mostove, ne sme i ne može da bude učesnik političkog života u Srbiji. Takođe se jasno protivimo i ulasku Srbije u NATO iz istih razloga, rekao je Aleksandar Jakovljević iz šabačkog odbora Dveri, na konferenciji koju su organizovali na dan početka bombardovanja.
Miloš Živković je najavio seriju protesta Dveri u većim gradovima Srbije, čiji će cilj biti prevremeni izbori.
-To je način da se patriotske snage vrate u parlament i da se čuje reč većine srpskog naroda. Više od 50 odsto građana Srbije je protiv ulaska u EU i NATO. Većina građana Srbije je protiv smanjenja penzija i plata, rasprodaje srpskih fabrika, prodaje Telekoma i EPS i oni nemaju da iskažu svoj stav, rekao je Živković.
Dveri su svoje navode u formi zahteva predali Vladi Republike Srbije, a RTS molbu da kao nacionalna informativna kuća omogući sučeljavanje vanparlamentarne opozicije sa stavovima vlasti. Na subotnjem protestu okupljenima se obratio i reditelj Boris Malagurski.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa