Инфо

Берза

  • aero 1.680 ▼ -0,71%
  • gmon 1.595 ▼ -0,31%
  • niis 679 ▼ -0,73%
  • spru 810 ▲ 1,00%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
  • thhm 235 ⚫ 0,00%
  • tlkb 2.700 ⚫ 0,00%
(19. март 2015.)
ФОЛКЛОРНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

“ЂИДО“БРОНЗАНИ У ЧАЧКУ

На Републичком фестивалу фолклорних ансамбала КУД Србије, одржаном прошле недеље у Чачку у конкуренцији 16 најбољих ансамбала у држави, девојке и младићи првог састава ФА “Ђидо“ из Богатића освојили су бронзану плакету. Поред тога специјални жири ове манифестације фолклора доделио је Диплому ФА “Ђидо“ за успешан истраживачки рад, примењен у новој кореографији ансамбла “Убрађивање младе“, коју је на сцену поставио Милош Симић, уметнички руководилац “Ђида“. Он је са овим ансамблом и раније освајао више вредних признања у земљи и иностранству, где су наступали.
Пре завршне смотре у Чачку, селекторска комисија Савеза аматера Србије је од преко 400 регистрованих фолклорних ансамбала у Србији одабрала 16 најбољих за републичко представљање. “Ђидо“, већ традиционално пуних 15 година учествује на овом фестивалу с разним селекцијама и готово увек се враћа са неким од високих признања. Тако је било и овог пута.
- Учествовало је пет ансамбала из Војводине, два са Косова и Метохије, а остали са ширег простора Србије. Посебно ме радује освојено признање, због наглашено аутентичног извођења игара и заиста прелепих народни ношњи нашег краја, што је посебно дошло до изражаја у кореографији “Убрада младе“. За све поред чланова фолклора, заслуге припадају и Народном оркестру ансамбла, под управом Зорана Пузића, као и вокалном солисти Стеви Савићу. Напоменућу још да су сви ансамбли имали 25 минута за представљање, каже Милош Симић, уметнички руководилац “Ђида“.
Богатински фолклорни ансамбл представља успешно општину и свој широм Србије и целог света, а годинама постоји и ради у оквиру КОЦ Богатић, чији је директор Иван Радовановић.
Љ.Ђ.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa