19. mart 2015.19. mar 2015.
TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA ŠAPCA RASPISALA KONKURS ZA IDEJNO REŠENjE SUVENIRA GRADA

„ČIVI“ DOBIJA DRUŠTVO

Turistička organizacija Šapca raspisala je javni konkurs za idejno rešenje suvenira grada. Konkurs traje 30 dana, tačnije do 18. aprila, a nagrada za odabrane radove iznosi 10 hiljada dinara po idejnom rešenju.
Budući suveniri grada Šapca, koje konkursom traži Turistička organizacije Šapca biće izrađeni u cilju dalje promocije i poboljšanja turističke ponude grada. Sva zainteresovana fizička i pravna lica mogu učestvovati na konkursu, a radovi su grupisani u tri teme.
Prva tema je Jevremov Šabac. Naredne godine obeležićemo 200 godina od dolaska gospodara Jevreme Obrenovića u Šabac. Druga tema je Čivijaški Šabac i ona treba da se oslanja na „ličnu kartu Šapca“ a to su Vašar i Čivijada. Treća tema je slobodna, uz smernice - moderni Šabac, Šabac grad na Savi i sportski Šabac, rekao je Dragojlo Lazić, direktor Turističke organizacije grada Šapca.
Ovo je prilika da se umetnici iskažu i da kvalitetnim rešenjima doprinesu daljem razvoju turizma u Šapcu.
Nadam se da će do kraja konkursa iti dosta radova, neki su već i pristigli i uveren sam da ćemo dobiti kvalitetne suvenire. Postojeći suvenir „Čivi“ neće otići u istoriju, samo će dobiti društvo, dodaje Lazić.
Konkurs je otvoren do 18. aprila, a potom će komisija koja je obrazovana izabrati najbolja idejna rešenja. Treba napomenuti da svi koji uzmu učešće u ovom konkursu mogu poslati više radova i svi će biti uzeti u obzir. Turistička organizacija, pored ovog posla, radi i na organizaciji manifestacija koje nas očekuju tokom ove godine. Prva od njih je Veče kupovine i dobre zabave i bazar starih zanata 17. aprila. Potom sledi Noć muzeja 16. maja u kojoj će i TOŠ učestvovati, a od 17-19. juna tradicionalni festival „Ruže Lipolista“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa