19. mart 2015.19. mar 2015.
PomoĆ uČenicima srednjih Škola za decu sa smetnjama u razvoju

DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Za četiri učenika sa područja grada Šapca, koji se obrazuju u srednjoj školi za učenike sa smetnjama u razvoju, Grad Šabac je obezbedio novčanu pomoć kojom će biti finansiran prevoz učenika do škole u Beogradu i povratak do kuće. Njima će biti obezbeđena pomoć za četiri meseca, od 1. marta do 30. juna, u iznosu od 320.000 dinara. To znači da će svakoj porodici biti dodeljeno po 80 hiljada dinara, što je po 20 hiljada dinara mesečno.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tim povodom je prošle subote priredio prijem za učenike i njihove roditelje, i ujedno pozvao i ostale roditelje čija deca pohađaju srednje škole za učenike sa smetnjama u razvoju za koje Gradska uprava nema evidenciju, da se jave Odeljenju za društvene delatnosti kako bi im, u skladu sa mogućnostima Grada Šapca, bila pružena finansijska pomoć za troškove prevoza.
U skladu sa zakonom, Grad Šabac finansira ishranu, smeštaj i prevoz za osnovce koji pohađaju školu za učenike sa smetnjama u razvoju. Iako takvu zakonsku obavezu nema kada je reč o srednjoškolcima, Grad Šabac želi da pomogne porodicama ovih učenika tako što će finansirati prevoz. Na taj način, lokalna samouprava želi da učestvuje u njihovom školovanju i podrži plemenitu ideju o društvu jednakih mogućnosti za sve.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa