19. mart 2015.19. mar 2015.
Poseta Pocerini

Prilika za dobar Život

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošle srede je sa saradnicima posetio Donju i Gornju Rumsku i Metlić. U razgovoru sa meštanima ovih pocerskih sela bilo je reči o efektima pomoći Gradske uprave prilikom registracije i preregistracije poljoprivrednih gazdinstava, uslovima za bavljenje poljoprivredom i svakodnevnim problemima sela. Kao jedan od prioriteta, gradonačelnik je istakao pomoć ljudima na selu da žive kvalitetnije od svog rada i zarade više. Zato Grad Šabac intenzivno traga za novim investitorima i potencijalnim kupcima proizvoda iz šabačkih sela.
-Zadatak Gradske uprave je da svim stanovnicima obezbedi dobre uslove za život. Ovo su sela u koja je lokalna samouprava mnogo uložila pomažući finansiranje kopanja dubinskih bunara, izgrađeni su kilometri puteva i javne rasvete. Pocerski kraj je poznat po proizvodnji voća i mleka, a naš zajednički zadatak je da je unapredimo kako kvalitetom tako i količinom, i nađemo kupca na evropskom tržištu. Naši poljoprivrednici su bili u Milanu i upoznali se sa potencijalima evropskog tržišta. U toku su razgovori sa nekoliko inostranih investitora koji su raspoloženi da ulože u mlekarsku proizvodnju u našem kraju, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je izrazio zabrinutost zbog novonastale situacije u Šabačkoj mlekari, usled koje je 450 ljudi ostalo bez posla.
Nikola Lukić, predsednik Saveta MZ Donja Rumska, kao problem istakao je nedostatak prostorije za Mesnu kancelariju i Savet Mesne zajednice.
- Očekujemo izgradnju nove prostorije za tu namenu, što će omogućiti rad gradskog poverenika i šefa Mesne kancelarije. Sa gradonačelnikom smo razgovarali o mogućnosti za nasipanje puteva i aktivnim klizištima koja ugrožavaju bezbednost saobraćaja, rekao je Nikola Lukić i naglasio da se u Donjoj Rumskoj proces registracije gazdinstava odvija bez problema, a da je preregistrovano više od 70 odsto gazdinstava.
Meštani Gornje Rumske gradonačelniku su predočili probleme sela, a najviše se govorilo o agrarnoj politici i zdravstvenoj zaštiti. Prema rečima Zorana Grujića, predsednika Saveta MZ Gornja Rumska, sa gradskom Direkcijom za puteve razmatra se mogućnost saniranja oštećenja na seoskim, malskim i atarskim putevima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa