19. mart 2015.19. mar 2015.
PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE U LIPOLISTU

zapoŠljavanje deset lekara

Cilj politike za koju se zalažem je izjednačavanje uslova života svih građana Šapca, kako u gradu tako i u selu, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom nedavne posete Lipolistu.
S obzirom na činjenicu da Grad Šabac trenutno ima problem zbog nedostatka lekara i medicinskih tehničara, predstavnici Gradske uprave informisali su se o kvalitetu pružanja zdravstvene usluge u jednom od punktova kao što je Lipolist.
- U razgovoru sa doktorkom Milom Marinković došao sam do saznanja da svi lekari u Domu zdravlja rade pojačanim kapacitetom i da imaju naporan tempo. Danas sam dao saglasnost Domu zdravlja Šabac da na njihov zahtev, a uz dozvolu Saveta za zdravlje grada Šapca, Gradska uprava angažuje deset lekara i medicinskih tehničara o svom trošku. Očekujem da Dom zdravlja već danas raspiše konkurs i da budu primljeni najbolji kandidati, kako bi uspeli da održimo visok kvalitet zdravstvene zaštite kakva se pruža u Gradu Šapcu, i da bi svima obezbedimo jednake uslove za lečenje, poručio je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je posetio i poljoprivredno gazdinstvo porodice Vujanić, koja se bavi stočarstvom, voćarstvom i ratarstvom. Po rečima Vladana Vujanića, jedan od članova domaćinstva, trenutno poseduju 80 goveda, devet hektara zemlje pod voćem, a ukupno obrađuju 40 hektara. On smatra da se poljoprivrednici u ovom trenutku moraju baviti mešovitom proizvodnjom kako bi opstali, a treba iskoristiti i subvencije Grada i Republike. Vujanići su pohvalili inicijativu Gradske uprave da se preregistracija gazdinstava obavlja u mesnim kancelarijama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa