26. mart 2015.26. mar 2015.
Konkurs za najlepŠe naŠarano uskrŠnje jaje

RADOST USKRSA

Već dugi niz godina Biblioteka „Politika“ Krupanj je organizator konkursa za najlepše našarano uskršnje jaje. Završna aktivnost, na veliku radost građana Krupanj i posetilaca ovog kraja, predstavlja izložba našaranih uskršnjih jaja koja se održava u sredu 8. aprila sa početkom u 12 časova u prostorijama Biblioteke „Politika“ Krupanj.
Na konkursu mogu učestvovati deca iz vrtića i deca predškolskog uzrasta, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici srednje škole i odrasli. Svaki učesnik na konkursu može učestvovati sa najviše tri našarana jajeta. Uskršnje jaje može biti našarano tradicionalnom tehnikom (vosak) i drugim tehnikama po izboru. Komisija će oceniti i nagraditi tri najlepša i najoriginalnija našarana uskršnja jajeta.
Uskrs predstavlja najvažniji hrišćanski praznik, a njime se izražava radost zbog konačne pobede sina Božjeg nad smrću i progonstvom. Uskršnja jaja se najviše farbaju crvenom bojom koja simbolizuje Isusovu krv. Hristos vaskrse.
D. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa