26. mart 2015.26. mar 2015.
ProglaŠeni pobednici opŠtinske smotre recitatora

NAJBOLjI RECITATORI OPŠTINE KRUPANj

Protekle nedelje u petak 27. marta 2015. godine u Biblioteci „Politika“ u Krupnju je održano takmičenje recitatora opštine Krupanj. Nastupilo je 44 recitatora podeljenih u tri uzrasne kategorije. Tročlani žiri u sastavu: predsednik žirija nastavnik srpskog jezika Radmila Damnjanović, profesor srpskog jezika Mirjana Šeremetov i nastavnik srpskog jezika Zoran Mijić izabrali su najbolje recitatore.
U najmlađem uzrastu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole najbolji recitatori su Nemanja Antonić iz OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju, Duško Obradović iz OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Kostajniku i Sara Marković iz OŠ „Žikica Jovanović Španac“ u Beloj Crkvi.
U kategoriji srednjeg uzrasta za učenike od petog do osmog razreda najuspešniji recitatori su Ognjen Marković iz OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju, Marija Kikanović iz OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ u Kostajniku i Ivana Krstić iz OŠ „Žikica Jovanović Španac“ u Beloj Crkvi.
Najuspešniji među srednjoškolcima su Željana Matić, Stefan Marinković i Magdalena Matić, učenici srednje škole u Krupnju.
Smotre recitatora imaju za cilj razvijanje osećanja za osnovne etičke i estetičke norme koje sadrži poezija, upućivanje u složene sadržaje poezije koja nastoji da odgonetne smisao života i obuhvata sveukupno ljudsko iskustvo, kultivisanje govornog izraza i razvijanje što humanije komunikacije među ljudima, traganje za suštinskim vrednostima pesme i što sugestivnije iskazivanje misli i osećanja pesnika, popularisanje poezije i širenje kruga recitatora i ljubitelja poezije.
Najbolji recitatori opštine Krupanj nagrađeni su knjigama i predstavljaće svoju opštinu na takmičenju recitatora Mačvanskog okruga 24. aprila 2015. godine u Biblioteci „Politika“ u Krupnju sa početkom u 10 časova.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa