26. mart 2015.26. mar 2015.
KOCELjEVA

OPŠTINSKO VEĆE

U ponedeljak, na zajedničkoj sednici sa Nadzornim odborom, članovi veća su nakon razmatranja analize stanja putne mreže na teritoriji opštine Koceljeva i izveštaja rada za proteklu godinu usvojili izmene i dopune programa poslovanja i finansijskog plana Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Koceljeva za 2015.
Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća Dragana Milinkovića do izmena je došlo prevashodno zbog promena u investicionom delu programa od početka godine do danas. Naime, pojedine investicije, koje su prvobitno bile predviđene da se realizuju preko ovog javnog preduzeća, biće preusmerene na nadležna državna preduzeća i lokalnu samoupravu.
- Na primer u uličnom sistemu je došlo do promena. Zbog izmenjene trase za tranzitni saobraćaj nakon pada mosta da državnom putu, ulice su u katastrofalnom stanju. Mi smo planirali da rekonstruišemo Nemanjinu ulicu postavljanjem asfaltnog betona na oko pet hiljada kvadrata. Međutim, to će sada na sebe preuzeti država koja će ovu ulicu rekonstruisati do Vatrogasnog doma. Opština će uraditi deo od Vatrogasnog doma do Doma zdravlja, odnosno do Podgorske ulice. Ima tu i niz drugih promena ne samo u uličnom sistemu već i u oblasti elektro i kanalizacione mreže - rekao je Milinković.
Na pitanje člana veća Jovana Dimitrijevića da li je predviđena i rekonstrukcija sada jedinog mosta na Tamnavi u Koceljevi, preko kojeg je, kako je rekao, prešla sva sila i teret načelnik odeljenja za privredu, poljoprivredu i turizam Miodrag Tadić je odgovorio da je sanacija i adaptacija ovog mosta predviđena državnim programom obnove.
- Čim se završi izgradnja mosta koji je srušen u majskim poplavama, tražićemo rekonstrukciju i mosta kod Rauha. Prema projektnoj dokumentaciji to će koštati oko 32 miliona dinara - rekao je Tadić.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa