26. mart 2015.26. mar 2015.
SaopŠtenje za javnost

Odgovornost Srbije da isporuČi ŠeŠelja

Očekujemo da će se vlast ponašati odgovorno i poštovati zakon, koji joj nalaže da Šešelja vrati u Hag. Srbija mora da napravi odlučni iskorak iz politike devedesetih, politike sukoba i zločina.
Očekujemo onu odgovornost države koju nije pokazala po Šešeljevom dolasku iz Haga, i pokrenula istrage koje nije bila u stanju da uradi ranije. I devedesetih, kao i danas, Šešelj je samo paradigma stanja u kojem se zemlja nalazi. Poslednje što je ovako oronuloj, umornoj i depresivnoj Srbiji potrebno je novi međusobni sukobi, ali ni ponovna svađa sa svetom. Truli kompromisi i povlačenje pred poslovima koji su trebali da se urade, doveli su do toga da je Srbija danas najnesrećnija zemlja u Evropi sa najvećim siromaštvom.
Svi koji se danas žale kako Hag nije fer vrlo dobro znaju da u politici i životu ništa nije fer. Ni granatiranje Sarajeva, ni NATO bombardovanje Srbije, ni Ovčara, ni Srebrenica, ni Oluja, ni svo zlo na Kosovu, ni sve ono što nam je svima Šešelj radio dok su svi oni bili zajedno, pa ni sve kroz šta svi sada moramo da prođemo.
Srbija neće biti normalna zemlja bez procesuiranja onih koji su bili politički kišobran ubicama Zorana Đinđića, suočavanja sa zločinima, potpune istine o našoj ne tako davnoj prošlosti, bez osude i prekida te sulude politike devedesetih koja je Srbiju skoro potpuno uništila. Politike koja i danas glođe ostatke, vrebajući priliku da dokrajči Srbiju.
GO Liberalno demokratske partij&

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa