Инфо

Берза

  • aero 1.182 ▲ 6,49%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 687 ▼ -0,29%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(26. март 2015.)
ИЗ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ

ПОМОЋ ГРАЂАНА ЗА МАЊЕ БРЗИНЕ

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у циљу веће безбедности свих учесника у саобраћају, у априлу, у току једног дана, спровешће акцију „Блиц маратон“, у којој ће, током 24 сата, непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција.
Пракса европских земаља, у којима се овакве акције спроводе, је да у њих буду укључени и грађани, који би требало да укажу које су то локације на којима, по њиховој оцени, најчешће долази до кршења прописа о брзини кретања возила у саобраћају.
У складу са том праксом, а имајући у виду да је полиција сервис грађана и да је отворена за све сугестије и предлоге, Управа саобраћајне полиције позива грађане да најкасније до 3. априла 2015. године, путем електронске поште или телефона, саобраћајној полицији у подручним полицијским управама, предложе места контроле брзине кретања возила.
Е-маил адресе и бројеви телефона саобраћајне полиције по полицијским управама дати су на сајту Управе саобраћајне полиције, на страници „контакт“, (хттп://презентације.муп.гов.рс/усп/Електронска%20поста/Електронска%20поста.хтмл).
Током акције биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања којима располаже саобраћајна полиција ““ ручни радари, радари у системима видео надзора и уређаји за мерење брзине у возилима без обележја полиције, тзв. „пресретачима“.
Уређаји ће бележити видео снимке и фотографије возила која се буду кретала брзином већом од дозвољене, након чега ће возачи бити заустављани и санкционисани за учињени прекршај.
Уколико возач који прекорачи брзину не буде заустављен на месту контроле, власнику возила ће бити достављена веродостојна исправа о прекршају са позивом да плати прописану казну или да надлежној организационој јединици МУП доставе податке о лицу које је учинило прекршај.
Сугестије грађана биће узете у обзир приликом усмеравања радарских патрола.
Непрописна и неприлагођена брзина кретања возила је најчешћи узрок саобраћајних незгода, а посебно саобраћајних незгода са најтежим последицама. Научна истраживања широм света су показала да се смањењем брзине кретања возила за само 1 км/х, ризик од настанка саобраћајне незгоде са настрадалим лицима смањује за око 3 одсто.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa