26. mart 2015.26. mar 2015.
IZMEĐU REDOVA

DOŠAO ĐAVO PO SVOJE

Došao đavo po svoje. U jednom srpskom gradu, posle štrajka prosvetnih radnika, odlučili i đaci da ne dolaze u školu. Naime, učenici jedne škole uslovili su svoje nastavnike da ako se ne vrate normalnoj nastavi bez skraćenih časova, da ni oni neće dolaziti u školu. Eto ti ga sad.
U akciji zaštite planete i mi Srbi neko veče gasili svetla na sat vremena kako bi ukazali na sve veće ekološke, energetske pa i ostale probleme. Bila je to još jedna prilika da se po mraku zafrljače, gde ko stigne, kese i džakovi sa kojekakvim đubretom, da se u neke potočiće i rečice ubace stari šporeti i frižideri i tako redom. Sve u cilju zaštite planete.
Eto apsurda današnjice. Gase se svetla po čitavom svetu ne bi li se ukazalo na neke probleme a istovremeno tamo negde po svetu ljudi pucaju jedni na druge, bacaju bombe jedni na druge, granatiraju jedni druge... i niko zbog toga ne gasi svetla ne bi li opomenuli moćne da ne kinje nemoćne.
Prešli smo i mi na letnje računanje vremena. Što li se samo tako zove kada počinje u rano proleće i traje skoro do prvog snega, pa ako zakači malo varljivog leta, zakačilo je. Tako je to kod nas, često nam se računa i ono što ne koristimo.
I ovog prvog aprila prevario je ko je koga stigao. Odvajkada se neguje ta aprili li li prevara. Eh, da je to kod nas samo jedan dan u godini.
I kad smo kod 1. aprila evo i jednog SMS oglasa:“Prodajem kravu, nije mnogo prešla, metalik šarenu, ima TDI dojke, HI FI urlike, aluminijumske potkovice, po ceni od 1.200 evra, a može i zamena za konja koji ovo čita“!
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa