Инфо

Берза

 • aero 1.676 ▼ -0,36%
 • dnos 1.103 ▼ -1,34%
 • fito 2.791 ▼ -0,32%
 • impl 3.200 ▲ 4,92%
 • jesv 5.150 ⚫ 0,00%
 • mtlc 2.025 ▼ -4,03%
 • niis 681 ▲ 0,29%
 • pdcl 10.310 ▲ 24,97%
 • rso17153 103,96 ▲ 0,20%
 • sjpt 143 ▲ 2,14%
 • svrl 600 ⚫ 0,00%
(26. март 2015.)
ОБЈЕДИЊЕНЕ ЈАВНЕ НАБАВКЕ

УШТЕДЕ ОД 50 МИЛИОНА

У Градској управи Шапца у понедељак представљени су досадашњи резултати поступка обједињених јавних набавки
Обједињене јавне набавке, јединствени пројекат који Шабац спроводи први у Србији, даје добре резултате. После месец и по дана од почетка примене поступка, уштеђено је скоро 50 милиона динара.
- Применом републичких прописа, буџет града Шапца умањен је за 478 милиона динара у односу на 2013. годину. Недостатак новца покушавамо да надоместимо кроз бољу наплату и штедњу. Град Шабац све обавезе према добављачима, банкама и јавним предузећима измирује редовно. Наш задатак је да уштедимо што је више могуће новца, тако што ћемо се одговорно понашати према средствима наших грађана. Суштина обједињених јавних набавки је у томе да 40 чинилаца, које укључују јавна предузећа, установе, школе и администрација, заједно набаљају одређена добра и услуге. До сада смо урадили јавне набавке електричне енергије, горива, ревизије за текућу гогину и поправку градског мобилијара. Ту смо уштедели око 50 милиона динара, а надам се да ће се такав тренд наставити и са осталим јавним набавкама до краја године. Сав новац који уштедимо путем јавних набавки ће кроз ребаланс бити усмерен на важне инфраструктурне пројекте, о чему ће Скупштина града Шапца одлучивати током јуна, каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Градоначелник истиче добру сарадњу са установама за које су се организовале јавне набавке.
- Јавна предузећа, установе и школе су препознале значај оваквог начина опхођена према финансијама. Средства која уштедимо биће уложена у њихово боље функционисање, што ће користити како запосленима, тако и свим грађанима Шапца, додаје Зеленовић.
Поступак обједињених јавних набавки спроводи се због уштеда у градском буџету, рационализације пословања и ефикаснијег рада локалне самоуправе. Уштеде после прве три јавне набавке су значајне.
- На јавној набавци електричне енргије за наше кориснике уштеђено је 31 милион динара, на набавци горива више од 13 милиона, а на услигама ревизије више од два милиона динара, објашњава Иван Јеротић, председник Комисије за јавне набавке.
До краја године локална предузећа, установе и школе очекује још шест обједињених јавних набавки и то: мобилне телефоније, хигијенских средстава, канцеларијског материјала, услуге дезинфекције, дезинсекције и дератизације, као и услуге осигурања и ревизије за наредну годину.
М.Максимовић

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa