26. mart 2015.26. mar 2015.
OlakŠice za Školovanje ŠabaČkih osnovaca

SKUPI UDžBENICI

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović razgovarao je prošlog četvrtka sa direktorima osnovnih škola na teritoriji Šapca, predstavnicima Saveta roditelja škola i Udruženjima roditelja o nabavci udžbenika za đake. Kako je istakao gradonačelnik, veliki broj roditelja je izrazio nezadovoljstvo cenom udžbenika i idejom da se knjige menjaju iz godine u godinu.
- Smatram da je ovo velika i važna tema, jer se odnosi na kvalitet obrazovanja naše dece. U našim osnovnim školama je 10.000 učenika, a prosečna cena jednog kompleta udžbenika je blizu 100 evra. Pošto je ovo godina štednje potrebno je da pomognemo roditeljima, koji su i onako dosta opterećeni. Mislim da ćemo kao predlog na Skupštini imati jednu vrstu preporuke da se udžbenici u školama ne menjaju, da ostanu da važe oni koji važe ove školske godine i da se udžbenici mogu naslediti. Tako ćemo dosta uštedeti, a nećemo izgubiti na kvalitetu nastave, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Po rečima direktora škola, roditeljima je najveći problem cena udžbenika. Današnji razgovor sa gradonačelnikom je prilika da razmene iskustva i skrenu pažnju na poteškoće sa kojima se susreću osnovne škole.
Vladimir Gvozdenović iz Udruženja roditelja „FAH“ kaže da roditeljima potrebno dosta novca kako bi obezbedili učila za svoju decu. Ističe da su se roditelji obraćali udruženjima kako bi dobili pomoć i rešenje za taj problem. Oni podržavaju ideju nasleđivanja udžbenika i mogućnost otplate novih knjiga na više mesečnih rata.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa