2. april 2015.2. apr 2015.
NASTAVAK PREKINUTE SEDNICE

ZASLUŽILI OSMOSTRUKO VIŠE

Prekinuta, 20. sednica Skupštine grada, nastavljena je prošle srede. Podsetimo, prethodnog dana predsedavajući prim. dr Slobodan Mirković prekinuo je zasedanje jer šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Blaža Knežević nije želeo da napusti govornicu kada mu je oduzeta reč, a potom ni da izađe iz sale kada mu je izrečena mera udaljavanja.
Tokom drugog dela izmenjena je i dopunjena odluka o upravljanju komunalnim otpadom na teritoriji grada Šapca. Stekao se preduslov za odvoženje smeća sa seoskog područja od 1. juna. Otklonjena je većina tehničkih problema i postoje uslovi za obuhvatanje kompletnog seoskog područja komunalnom uslugom.
Većinu glasova odbornika dobio je i predlog Odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada. Izmenjena je i dopunjena Odluka o većem obimu prava porodica sa decom. Ovom Odlukom pravo na paket za novorođenče imaće deca čiji roditelji u trenutku njegovog rođenja imaju prebivalište na teritoriji Šapca. Uručiće ga Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja, a sadržaće osnovnu neophodnu opremu za novorođenče u vrednosti koju će gradonačelnik utvrditi posebnim aktom.
Usvojen je predlog o dodeli aprilske nagrade grada Šapca i formirana komisija za njenu dodelu. Nagrada će biti dodeljivana povodom Praznika grada, 22. aprila, zaslužnim pojedincima, preduzećima i institucijama, u vidu Ključa grada. Dobitnici koji nisu stanovnici Šapca istovremeno će poneti i zvanje Počasnog građanina grada Šapca.
Predškolska ustanova “Naše dete“ dobila je saglasnost na statut. Podržana je Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje zamenika direktora JKP “Srem ““ Mačva“. Imenovan je i Nadzorni odbor ovog preduzeća.
Izmenjena je i dopunjena Odluka o Savetu za bezbednost grada. Drugom tačkom je razrešeno pet članova ovog saveta, a imenovan je jedan nov.
Pažnju je privukao Zaključak o naknadama i drugim primanjima odbornika. Umesto dosadašnjih dnevnica od 600 dinara, koje su odbornici primali po zasedanju, sada će dobijati 4.831 dinar, mesečno. Ovo će se primenjivati retroaktivno, od 1. januara ove godine. Odbornici opozicije stava su da bi podržali ovu odluku da se odnosila samo na nezaposlene odbornike.
Pitanje je kada će usvojiti neke nadoknade i za novinare koji ih slušaju po ceo dan. Gledaoci ispred malih ekrana imaju tu sreću da uvek mogu da promene kanal.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa