2. april 2015.2. apr 2015.
IZMEĐU REDOVA

DALEKO JE PROLEĆE

Proleće nikako da nam se primakne. Biće da ga nismo ni zaslužili. Ovakvi kakvi smo.
Jedan pametan među nama Srbima još davno je rekao da je za jednu ovako malu zemlju mnogo četiri godišnja doba. Biće da ga je ćud prirode poslušala.
Sudeći po aprilskom snegu, varljivo proleće se nastavlja. Eh, da je samo ono varljivo.
Ovih dana neki potoci i reke u Srbiji nisu bili dovoljni da prime nadolazeću količinu vode, pa je bilo i potopljenih krajeva. A onda su nam neki mediji javili, u svom rutinskom stilu sa distance, da je tamo negde poplavljeno “stotinak hektara“. I baš ta reč ili zapažanje “stotinak“, bola je i oči i uši. Nekome je to stotinak a nekome je to egzistencija. I to su srpske razlike.
Ide Vaskrs, šaraju se jaja po starom dobrom običaju. Međutim, mi Srbi ne bi bili to što jesmo kada i običaje ne bi menjali po prilikama. Tako neki šaraju samo jaja a drugi šaraju i druge ljude.
Odgovorni za saobraćaj najavili u aprilu pojačanu kontrolu brzine vožnje. Dobro bi bilo da neko meri i sporost onih koji su zaduženi da nešto brže rade.
Pre nekoliko dana seljaci, ustvari proizvođači mleka, štrajkovali u centru Brisela zbog nekakvih ograničenja. A taj Brisel, to mu dođe tamo u Evropi, to jest u centru one Unije. Pa što li se sad i njihova gospoda seljaci bune kad je tamo sve idealno. Šta li će tek raditi kad im se pridruže naši seljaci, gedže.
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa