2. april 2015.2. apr 2015.
U OKVIRU DILS PROJEKTA

SANITET ZA DOM ZDRAVLjA

U okviru projekta Ministarstva zdravlja “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“- DILS među brojnim zdravstvenim ustanovama kojima su dodeljeni ključevi od specijalizovanih vozila za hitnu medicinsku pomoć našao se i Dom zdravlja “Dr Darinka Lukić“ iz Koceljeve. Reč je o vozilu marke “Fiat Ducato“, sa najsavremenijim medicinsko-tehničkim aparatima i instrumentima, vrednosti oko 60 hiljada evra.
- U okviru donacije iz programa DILS, dobili smo, osim potpuno opremljenog sanitetskog vozila, stomatološku stolicu i EKG aparat koji je mobilan. Znači da ćemo moći da ga koristimo i na terenu što je važno za naše pacijente. Sanitet je zaista nedostajao našoj ustanovi jer nam je vozni park skroman. Celokupna donacija je oko osam miliona dinara, što je za nas veoma veliko i značajno. Zaista smo zahvalni nadležnom ministarstvu - izjavila je direktor koceljevačkog Doma zdravlja dr Verica Sofranić.
Predsednik opštine Dušan Ilinčić je istakao da je, zbog razuđenosti terena, sanitetsko vozilo bilo neophodno ovoj ustanovi i njenim građanima.
- Zahvaljujući inicijativi koja je potekla iz ove ustanove kao i iskorišćenom uticaju narodnog poslanika i predsednika Skupštine opštine Koceljeva Veroljubu Matiću, još jedna ideja pretvorena je u dobro delo za Dom zdravlja i građane opštine. Ovo je jedna zaista značajna donacija za naš kraj - rekao je Ilinčić.
Osim donacije ministarstva zdravlja, ovoj zdravstvenoj ustanovi pomoć su uputili i društveno- odgovorne firme i preduzetnici. Naime, novac za uniforme vozača obezbedili su Mešaona stočne hrane “DIS“, STR “Žoja“, “Ignjatović“ Goločelo i “MIG“ Koceljeva.
Prema rečima dr Jelene Jović, Domu zdravlja u Koceljevi i dalje nedostaju sonde kako bi bili u mogućnosti da rade ultrazvučni pregled dojke, kao i putničko vozilo za dijalizu. Međutim, i postojeći ultrazvučni aparat, nije u najboljem stanju. U radu bi im značio i skrining za dijagnostikovanje karcinoma debelog creva. Kako ističu, ukoliko bi ustanova raspolagala ovom opremom, sasvim sigurno bi mnogi pacijenti imali neuporedivo veće šanse da pobede ovu opaku bolest.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa