2. april 2015.2. apr 2015.
BLAŽA KNEŽEVIĆ, ŠEF ODBORNIČKE GRUPE SNS

U SLUŽBI ŠAPČANA

Kako biste ocenili funkcionisanje gradske Skupštine?
-Funkcionisanje gradske Skupštine je na najnižem nivou od kada se bavim politikom, a to je već više od dvadeset godina. Sam sistem i način rada prilagođeni su tako da se kritika i rasprava po tačkama Dnevnog reda svedu na najmanju moguću meru. Posebna priča je Poslovnik o radu Skupštine koji je bukvalno jednopartijski i služi da maksimalno zaštiti vladajuću većinu. Ogromne zamerke imamo i na samu pripremu materijala za Skupštinu jer je u većini slučajeva netačan, dopunu Dnevnog reda od 50 do 60 strana dobijamo bukvalno jedan, dva minuta pred samu sednicu pa je nemoguće proučiti, a dešavalo se da određene odluke koje donosi vladajuća većina nisu u skladu sa Ustavom i Zakonom. Uostalom, građani to već znaju jer pomno prate dešavanja na sednici, a putem direktnog prenosa i lično uvere u sve navedeno.
Šta biste izdvojili u radu Odborničke grupe SNS?
-Odbornička grupa SNS se pre svega stavlja u službu građana Šapca. Veliki broj građana obraća nam se po brojnim pitanjima vezanim za probleme u gradu, odnosno neadekvatnog funkcionisanja gradskih službi. Mi se trudimo da maksimalno izađemo u susret našim građanima i da te probleme rešimo. Odbornička grupa SNS u gradskom parlamentu je izuzetno dominantna u odnosu na ostale što se vidi i kroz nastupe na sednicama Skupštine, a posebno na sada već odlazeću gradsku vlast. Vlast Dušana Petrovića od 2000. godine bukvalno nije imala opoziciju u gradu, pa otuda i ovakav način ponašanja prema građanima Šapca. Delovanjem i nastupima Odborničke grupe SNS u gradu, konačno su se stekli i uslovi da na sledećim lokalnim izborima, koji će biti vrlo brzo, vlast Dušana Petrovića, koja već predugo traje u ovom gradu, pošaljemo u političku istoriju.
Vaša vizija Šapca?
-Naš grad umesto da napreduje i da se razvija tavori, pa čak i nazaduje, što je nedopustivo za grad Šabac. Politička garnitura koje je već petnaest godina na vlasti u Šapcu uništila je grad kroz katastrofalne privatizacije gde su hiljade radnika ostali bez posla, a da sve te godine nijedna strana investicijama nije došla u naš grad. To samo po sebi pokazuje koliko ova vlasti vodi računa o građanima Šapca i koliko je sposobna da vodi grad. SNS je potpuno spremna da uz podršku građana preuzme odgovornost za vođenje grada i pokaže kako se ponaša jedna ozbiljna i odgovorna vlast. Osnovni zadatak na kojem već radimo je razgovor oko dovođenja investicija u naš grad u saradnji sa republičkom Vladom, zapošljavanje građana i poboljšanje životnog standarda. Siguran sam da će se posle pobede SNS na sledećim lokalnim izborima građani Šapca osloboditi loše vladavine „Zajedno za Srbiju“ i krenti putem koji Šabac zaslužuje.

S.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa