9. april 2015.9. apr 2015.
VATERPOLO KLUB ŠABAC

ZAKUCALI NA VRATA PRVE „A“ LIGE

Vaterpolisti Šapca pobedili su u prvoj, od dve baražne utakmice za ulazak u Prvu “A“ ligu, ekipu Beograda, i to u gostima. Baraž se igra na dve dobijene utakmice. Rezultat prve bio je 13:6, a Šapčani su napravili značajnu prednost od četiri gola razlike još u prvoj četvrtini. Domaćinima tako nije pomoglo ni što su druge dve deonice uspeli da odigraju u svoju korist. Najefikasniji u šabačkom timu bio je Cvetković, koji je gol domaćina pogodio šest puta.
Druga utakmica igra se u subotu u Kragujevcu, gde VK “Šabac“ igra kao domaći. Pobeda sa bilo kojom razlikom dovoljna je za plasman u najbolju ligu.
Predsednik Skupštine VK Šabac, Nenad Živanović zadovoljan je rezultatom, ali smatra da on ne oslikava baš realnu sliku, te da se ne treba nadati da će imati lak posao u Kragujevcu. Ističe da su timovi približno istog kvaliteta i da treba očekivati neizvesnu utakmicu.
Eventualna treća utakmica igraće se 22. aprila u Beogradu. Iskreno se nadamo da neće biti potrebe da se ona igra.
Ako Šapčani uđu u viši rang takmičenja biće to jedinstven slučaj da se napravi ovakav uspeh u vaterpolu, bez bazena. Već deset godina čuvali su status prvoligaša trenirajući i igrajući u Novom Sadu, Beogradu, Obrenovcu, a poslednje sezone domaći bazen im je Kragujevac.
Ove godine konačno je izvesno da će Šabac imati svoj bazen. Po svemu sudeći, pred šabačkim vaterpolistima je jedna od najlepših sezona u 25 godina dugom postojanju.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa