9. april 2015.9. apr 2015.
OTVORENA SEZONA NA ŠABAČKOM HIPODROMU

ZAPAŽENA POSETA UZ BRZINU I PRINČEVSKI ŠARM

Otvaranje sezone konjičkih trka na šabačkom Hipodromu, tradicionalno na Uskrs, prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca, iako je kiša u jednom periodu održavanja takmičenja pretila da pokvari prvo ovogodišnje takmičenje. Međutim, po ko zna koji put se pokazalo da zaljubljenike u taj sport ništa ne može da spreči da dođu na Hipodrom. Trke su održane na deonicama od 1.100 do 1.500 metara što je bila prilika da treneri i vlasnici sportskih grla pokažu šta su učinili u pauzi između dve sezone. U prvoj trci ,,Alžir,, za grla od tri godine i starija, prvo mesto pripalo je, Primadoni Pik, dok su u plasmanu bili još Luna, Atos i Vigor. U drugom galopskom nadmetanju, na stazi od 1.200 metara, za trogoda grla prvo mesto osvojila je omica Ruža Lipolista, u sedlu sa Njezijem. Drugo mesto, zauzela je Juca, koju je u pravcu dobro odjahao Moskov. U plasmanu su bili još ““ Sekuriti Pai i Temoin.
Zanimljiva je bila i trka ,,Markiza,, u kojoj su se nadmetala ponovo grla od tri godine, a Patricija Gold, sa Željkom Ilićem u sedlu, bila je, najbrža a posle tog dvojca, u cilj su ušli Radovanovićev Džekrem, koji je za sedam dana dva puta zauzeo visoko drugo mesto. Akacija iz štale ,,Rašić“, koju je korektno pripremio trener Zoran Lukić, bila je treća a u placu je bila i Ebi Teatar. Sigurno je, najzanimljiviji događaj dana bilo takmičenje za galopere od četiri i više godina starosti, gde je učestvovalo devet grla. Prvo mesto u tom nadmetanju osvojio je Injo Džima, sa Šašićem u sedlu, drugu poziciju osvojili su Nauti Džek i Big Brader, jer su sudije donele odluku da su ta dva ždrepca stigla poravnata u cilju. Treće mesto, pripalo je omici Halo Beibi, a četvrto mesto zauzela je Klara Aznavur.
U petoj trci dana, ponovo su se nadmetali galoperi iste starosne dobi. Tu je najbrža bila gošća iz Bosne, Kreizi litl ting. Domaće boje osvetlala je Asasina Trlić, sa Vujkovićem u sedlu, a za njima u cilj ušli su Keihil i Bjutifl on Trak.
Tradicionalno, prvo ovogodišnje nadmetanje galopera na Kamičku, zatvorili su najbrži mačvanski galoperi upregnuti u sulke. Ponovo kao sedam dana pre u Bogatiću Kockar, Rajka Uglješića iz Glušaca najbolje je imao posložen špil dobitnih karata. Od samog starta, izbio je na čelo i nije dopustio da ga niko ugrozi i tako došao prvi na cilj. Drugi je bio Ludnjig van Gile kojeg je vozio Dragan Živanović i uz to dobro pratio prolaz dobitnih karata u još jednoj partiji i verovatno ““ posložio svoj novi špil za naredne trke pa će biti zanimljiv okršaj ta dva ždrepca ali i njihovih vozača trećeg maja u Šapcu. A tu su još plasirani akteri bili Princ i Suton, jedno o najlepših grla tog dana. Bilo je to sve prvog takmičarskog dana na travi u Šapcu. Na redu je Beograd i borbe na pesku, a da li je Hipodrom kraj “Careve Ćuprije,, izašao iz sivila u kom se nalazi već dve sezone pokazaće naredne nedelje takmičenja na Čukarici.
Svi ostali šabački klubovi moraju ,,debelo“ da se zamisle kada će oni imati toliku posetu, za samo jedan dan, reče to jedan mačvanski odgajivač konja pa „nakrivi šešir“ i ode polako ka svom autu i u ravnu Mačvu.
B.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa