9. april 2015.9. apr 2015.
NIKOLINA MIRKOVIĆ, UČENICA OŠ „NATA JELIČIĆ“, FINALISTA „HIPO COMPETITION“

NA KORAK DO ITALIJE

Znanjem do uspeha, kaže naš narod. Upravo tako bilo je i na nedavnom Međunarodnom takmičenju iz stranih jezika „Hippo competition“ održanom polovinom marta u OŠ „Nata Jeličić“. Nikolina Mirković, učenica VIII3, sa maksimalnim brojem bodova, našla se među šezdeset sedam finalista iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Italije. Njen odlazak u Italiju ipak je stavljen pod znak pitanja zbog nedostatka finansijskih sredstava.
- Nikolina je jako dobar đak, posebno iz engleskog jezika. Ističe se u tome još od petog razreda, otkada joj predajem. Tu svoju ljubav pokazuje na svakom času. Veoma je aktivna u svom radu. Posebno sam srećna što je ove godine uspela da se kvalifikuje u finale. Prošle godine falio joj je samo jedan poen i svi smo bili jako tužni ali joj ovog puta to pošlo za rukom. Nažalost, organizatori snose samo troškove polupansiona za vreme boravka u Lidodi. Potrebna su nam sredstva za put do tamo. Nadam se da će se naći neko ko će nagraditi našu Nikolinu za ovaj zaista izuzetan uspeh jer je ona jedina iz Šapca koja će nas predstavljati. Predstavljaće ne samo našu školu nego i svoj grad ““ rekla je prof. engleskog jezika Dragana Makević.
Nikolin uspeh samim tim je veći ako se uzme u obzir činjenica da se za finale borilo 10. 871 takmičar.
- Iskreno, ne znam kako sam uspela jer ja nikada baš nisam vežbala engleski. To mi je valjda urođeno pošto je i moj brat isto mnogo dobar u engleskom. On mi je pomagao malo oko ovog takmičenja. Volim engleski jezik, a učim i španski. Na testu mi je najteže bilo pisanje jer smo trebali da napišemo sastav. Imali smo dva zadatka iz gramatike. Nisam ni sanjala da će se ovo desiti. Volela bih da svoje znanje pokažem i u Italiji ako to bude moguće - iskrena je Nikolina koja je svojim vršnjacima poručila da uvek treba pokušati jer ništa ne košta a možda uspeju u svojim nastojanjima.
U iščekivanju lepih vesti, koje zavise od ljudi dobre volje, ova talentovana četrnaestogodišnjakinja sprema se za ovo prestižno takmičenje pored školskih obaveza koje ukljčuju i pripreme za malu maturu.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa