9. april 2015.9. apr 2015.
KOCELjEVA

ZASEDAO LOKALNI PARLAMENT

Prošlog utorka odbornici Skupštine opštine Koceljeva razmatrali su i usvojili rebalans budžeta. Šef odseka za finansije Mileta Kovačević, nabrajajući razloge zbog kojih je došlo do izmena i dopuna u odluci o budžetu opštine za tekuću godinu rekao je, između ostalog da će lokalna samouprava zajedno sa državom finansirati izgradnju saobraćajnica u Industrijskoj zoni kao i da je opština konkurisala i dobila sredstva u visini od pet miliona dinara za izgradnju pešačkog mosta na reci Tamnavi.
Odbornici su razmatrali i usvojili izveštaje o radu za prethodnu kao i programe za tekuću godinu javnih preduzeća i ustanova. Osim toga, zbog isteka mandatnog perioda razrešeni su dosadašnji i imenovani novi članovi školskog odbora OŠ “Mića Stanojlović“. U njemu će u narednom periodu iz reda zaposlenih biti Milka Matić, Miroslav Pajić i Slobodanka Ilić, iz reda roditelja Jelica Antonić, Zoran Nešovanović i Verica Antić dok su na predlog lokalne samouprave imenovani Janko Vučinić, Radiša Gligorić i Vesna M. Ilić. Odbornica Milka Snegić je kao predstavnik lokalne samouprave imenovana u Stručni aktiv za razvojno planiranje ove obrazovne ustanove.
S obzirom da je došlo do promene sekretara Crvenog krsta u Koceljevi, koji je po funkciji i član Štaba za vanredne situacije, odbornici su doneli rešenje o postavljenju Milana Glumca za člana ovog štaba.
Tačka koja se odnosila na usvajanje Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda opštine Koceljeva skinuta je sa dnevnog reda jer neophodno mišljenje JP “Srbija vode“ do trenutka održavanja skupštinske sednice nije stiglo, te se o ovoj temi nije moglo diskutovati.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa