9. april 2015.9. apr 2015.
IZMEĐU REDOVA

IDEMO DALjE

Imali smo mali godišnji odmor. Doduše neki ga još koriste. Pa i nije red da svi rade i istovremeno svi ne rade. I đaci su na vaskršnjem raspustu. Ajd“™ oni, te idu u školu, te nastavnici štrajkuju, te čas traje 45 minuta, te pola sata, te zabrane slobodnih ekskurzija po inostranim destinacijama, te... sve je to udar na jadne đake a i njihove nastavnike pa red je da se malo odmore od silnih naprezanja. A red je da se odmori i nekada zvana radnička klasa u ovom kvazi kapitalističkom sistemu kroz koji mi godinama prolazimo da bi došli tamo gde se ne stiže. Elem ili to jest, radilo se se povazdan, red je i da se čovek odmori. Treba zapevati i za pojas zadenuti, veli ona narodna poslovica, a da bi bili u duhu sa narodnim tvrdnjama, opet ćemo mi oko prvomajskih praznika da zadevamo i za pojas a bome i u pojas.
Idemo dalje.
Ne može se reći da se kod nas ne radi. Radi se, svedoči to i poveliki broj bogatih trudbenika u ovako maloj zemlji. A što se svi nisu obogatili, e to je neka druga priča. Neki su gadljivi na pare te iz svoje gadljivosti oni one negadljive prozvaše bezobrazno bogatim. Međutim, ovi, nazvani bezobrazno bogati, oni se ama baš i ne stide. I što bi. Jer su se i oni pridržavali one narodne “Ko sedi u lugu i sebi ne ureže sviralu, taj je budala“. Ispade da je za sve kriva narodna mudrost, a ne narod.
Idemo dalje.
Što smo imali jaja, to smo ovih dana potucali. Sad će neko da tuca kamen a neko šta stigne.
Idemo dalje.
Prođoše tako i vaskršnji praznici. Vala nije bilo lako ni praznovati. A sad treba raditi sve do 1. maja. Pa onda da se ko ljudi odmorimo, na praznik rada.
Idemo dalje.
Dok mi tako praznujemo po svetu se dešavaju raznorazni događaji. Hilari Klinton, a to mu dođe gospoja onog našeg omiljenog, a njihovog bivšeg predsednika, kandidovala se i ona za prvog čoveka Amerike. Prešlo joj u naviku, pošto je bila prva dama.
To mu tamo kod njih dođe kao nasledna kraljevska titula. Za očekivati je onda, da se u budućnosti na tom njihovom tronu pojavi i Monika Levinski. To mu dođe ona kojoj se pomenuti predsednik predstavio, rekavši svoje ime “Bil“. A ona, ne bude od raskida, i brže bolje odgovori “Bi“. E, sve se to dešavalo dok je on nas bombardovao pa se svet sličan njemu više bavio njegovim seksualnim aktivnostima nego što je obraćao pažnju na besomučno granatiranje jedne zemlje i naroda. Izgleda da je to tako u međunarodnoj politici, dok jedni rade “ono“ drugi trpe “ovo“.
Daleko bilo. Idemo dalje!
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa