9. april 2015.9. apr 2015.
NAKON TRIDESET GODINA

RUKOMETNI VANZEMALjCI PONOVO U HALI

Pre tačno 30 godina rukometaši Metaloplastike osvojili su svoj prvi Kup evropskih šampiona pobedom nad Atletikom u Madridu. Grad će 21. aprila sve Šapčane podsetiti na ovaj događaj. Revijalna utakmica između prvih timova Metaloplastike i Borca iz Banja Luke biće odigrana u hali “Zorka“ u utorak u 20 časova. Pred publikom će se pojaviti i šampionska ekipa iz 1985. godine.
Pre tog događaja u Šabačkom pozorištu biće otvorena izložba “Dočekajmo šampione“ u 17 sati, nakon čega će uslediti Svečana akademija. Revijalna utakmica između juniorskih ekipa Metaloplastike i Borca počeće u 18:30.
Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić i predsednik Upravnog odbora Metaloplastike Dragan Nikolić u utorak su priredili prijem za jedan deo ove ekipe. Gosti Dunjića kuće bili su Mile Isaković, Veselin Vuković, Branislav Đukanović, Dragan Tanasić i Miloš Karanović. Donet je i šampionski pehar, koji je poslednji osvojila ekipa iz Zagreba 1991. godine, pa je on i ostao tamo. Trofej je tako nakon 29 godina ponovo bio u Šapcu, s obzirom da je Metaloplastika svoj uspeh ponovila i sledeće godine.
-Sada smo tek svesni zbog čega su ovu ekipu zvali “rukometni vanzemaljci“, koliko su promovisali grad i pozicionirali ga na vrhu Evrope. Sada želimo da se svi oni koji su tada strepeli i navijali za Metaloplastiku podsete kako je to bilo. Takođe za one koji su rođeni kasnije i ne pamte i ne mogu da osete značaj toga izložba treba da im približi kako je sve izgledalo i na koji način se došlo do tako velikog uspeha, rekao je Nemanja Pajić.
Branislav Đukanović podsetio se da je ceo Šabac bio ne trgu kada su se vratili nakon osvajanja trofeja. Poželeo je da i u utorak bude slična atmosfera.
-Zadovoljstvo je ponovo videti neke ljude koje nisam video dosta dugo. Posle toliko godina čak smo i mi mnogo toga zaboravili, a ovo je prilika da se podsetimo, rekao je Đukanović.
Dragan Tanasić je veoma srećan i uzbuđen, a veruje da se tako oseća većina njegovih saigrača iz tog perioda.
-Izgleda mi prosto neverovatno koliko je vremena prošlo. Drago mi je da se okupimo ponovo i sa Šapčanima proslavimo ovaj, mislim teško ponovljiv, uspeh. Bili smo mladi, željni pobeda. Mnogo smo radili i ostvarili svoj san, istakao je Tanasić.
Svi Šapčani su pozvani da u utorak dođu i pozdrave “vanzemaljce“ koji su ostvarili najveći uspeh za šabački sport. Zaslužili su.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa