9. april 2015.9. apr 2015.
PRIZNANjE ZA DOSADAŠNjE REZULTATE KARITASA

LICENCIRANA USLUGA

Humanitarna organizacija „Karitas Šabac“ dobila je šestogodišnju licencu za program pomoć u kući
Posle ispunjavanja svih standarda propisanih Zakonom o socijalnoj zaštiti za pružanje usluge pomoći u kući za odrasle i starije osobe, „Karitas Šabac“ dobio je licencu za rad u ovoj oblasti. Suština usluge ogleda se u pružanju pomoći osobama sa ograničenim fizičkim, odnosno psihičkim sposobnostima, u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Na ovaj način, „Karitas Šabac“ je dobio priznanje za deceniju i po brige o više od 400 osoba koje su do sada, zahvaljujući ovoj organizaciji, imale pomoć u kući.
- Zakonom o socijalnoj zaštiti predviđeno je da usluge pomoći u kući mogu da pružaju samo organizacije koje imaju odgovarajuću licencu. Ovaj pravni akt određuje da je rok za licenciranje ove usluge mart sledeće godine. „Karitas Šabac“ je u potpunosti ispunio propisane uslove, zbog čega smo i dobili licencu. Ovo nam znači puno, jer su i nadležni organi prepoznali, i uvažili metode rada naše organizacije, kaže direktor „Karitasa Šabac“, Miroljub Nikolić.
Zahvaljujući angažovanju ove humanitarne organizacije, Šabac će postati prvi grad u Srbiji u kom će se realizovati program „Otvoreni zagrljaj“. Svrha novog projekta je pomoć osobama sa intelektualnim smetnjama, kao i njihova inkluzija.
- Projekat delimično finansira Evropska unija, a realizovaćemo ga u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike. Evropska unija, u saradnji sa ministarstvima, pokušava da osnaži lokalne samouprave, da na inovativan način pomažu osobama koje će, umesto u institucijama, živeti u svom uobičajenom okruženju, objašnjava Nakolić.
Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike prilikom licenciranja „Karitasa Šabac“, prepoznalo je rezultate rada ove organizacije tokom poslednjih 15 godina, koliko je „Karitas“ aktivan u Srbiji.
M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa