16. april 2015.16. apr 2015.
OTVOREN TREĆI MASKA FEST „UDAHNI KULTURU“

RUMSKA VLADOMANIJA

Zahvaljujući entuzijazmu Anete i Ivana Tomaševića, glumcima i osnivačima Scene „Maska“ treću godinu za redom u Velikoj sali Kulturnog centra održava se Festival srednjoškolskih pozorišnih predstava „Udahni kulturu“.
-Anetina i Ivanova ideja bila je sjajna. Ovom gradu, a pre svega srednjim školama, dali su jedan impuls u razvoju pozorišne kulture i umetnosti, ali i u negovanju književnog jezika i čuvanju pravih vrednosti. Uživaćemo gledajući ove mlade talentovane ljude koji itekako pokazuju da su kreativni, a da smo mi tu koji treba da imamo sluha za njih, da ih podržimo i usmerimo da razmišljaju na pravi način ““ rekla je Branka Todorović, realizator književne scene Kulturnog centra koji je partner ovog projekta podržanog od strane Gradske uprave grada Šapca.
U ime Scene „Maska“ malom broju zaljubljenika u pozorišnu umetnost obratila se i Aneta Tomašević.
-U ime Scene „Maska“ želim da se zahvalim Branki, Kulturnom centru i svima vama koji ste na bilo koji način doprineli tome da se ovaj festival održi već treću godinu. Jako je lepo što se proširio van našeg grada. Žao mi je što nema više predstava iz Šapca ali to će se verovatno menjati godinama. Želim vam da uživate u lepoti, mladosti i pozorištu ““ dodala je Aneta.
Sedam gostujućih predstava i tri šabačkih škola tokom ove sedmice predstaviće se šabačkoj publici. Čast da ovogodišnji festival otvore pripala je Dramskom studiju Omladinske scene Gradskog pozorišta Ruma. „Vladomaniaaaa“ u režiji Zoltana Fridmana a po tekstovima Joneska, Harmusa, Kovačevića, Nikoletića, kako i sam naslov kaže, donela je na scenu frenetičnu opsednutost vlašću i vladavinom u kojoj je krajni cilj borba za prestiž i bogatstvo.
PROGRAM
Posle iznenadnog otkazivanja učešća Tehničke škole Šabac u utorak je izvedena samo jedan predstava i to „Blagoslov za bol“ Dramskog studija „ART 019“ Dečjeg centra Zaječar. U sredu posle dramske sekcije francuskog jezika Šabačke gimnazije, „O muškarcima i kolačima“ progovorili su glumci Kreativnog studija i Teatra „Gartel“ iz Sremske Mitrovice. Večeras od 18 časova na programu je „Garavi sokak“ Poljoprivredne škole sa Domom učenika Valjevo, a od 20 časova „Koštana“ Omladinskog pozorišta Tehničke škole Smederevo. U petak od 18 časova predstaviće se Stručna hemijska i tekstilna škola Šabac sa predstavom „Kondom nije bombon“, a od 20 časova Teatar 011 Beograd sa „Sekund i 35 stotinki“. Subotnje pozorišno veče počeće sa „Težinom krune“ Dramske sekcije gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove od 18 časova, a dva sata kasnije Gradsko pozorište Trebinje izvešće „Slijepu ulicu“. U nedelju, pre dodele nagrada, od 18 časova Šapčane očekuje Nušićev „Svet“ u izvođenju učenika Gimnazije Lazarevac.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa