16. april 2015.16. apr 2015.
PRIPREMNA NASTAVA „MALA MATURA“ KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA I DALjE U TOKU

U SUSRET ZAVRŠNOM ISPITU

Posle zatišja tokom Uskršnjeg raspusta u Kancelariji za mlade grada Šapca proteklog vikenda ponovo je bilo radno. Osmaci, polaznici besplatne pripremne nastave „Mala matura“, koja je započela sa radom 14. marta, vratili su se svojim radnim obavezama kako bi se na najbolji mogući način spremili za predstojeći završni ispit. Stručni saradnici koji im pomažu da se što bolje pripreme ističu da su do sada prešli trećinu gradiva sa decom, dok su rezultati njihovog rada već uveliko uočljivi. Kako je za vikend koji je pred nama najavljen probni test maturskog ispita, predavači su se potrudili da najvažnije zadatke prođu sa decom, odgovore im na njihove nedoumice, i budu im na raspolaganju do kraja nedelje i za dodatna pitanja.
- Od ukupno 107 prijavljenih polaznika pripremne nastave „Mala matura“ formirane su dve grupe, kako bi deca što bolje mogla da prate nastavu. Do sada smo kao izvođači projekta zadovoljni koliko su oni vredni i spremni da svaku subotu i nedelju provedu radno, pre svega zato što ništa nije moranje, i što su svesni da smo mi svi ovde kako bi oni bolje prošli na prijemnom ispitu i napravili što bolji rezultat. U razgovoru sa decom, vidim da im ovo puno znači i napominjem da ćemo na kraju meseca napraviti i jedan roditeljski sastanak kako bismo izvestili roditelje kako deca napreduju pojedinačno i šta su naša očekivanja. Smatramo da je vrlo bitno da i roditelje uključimo u njihov rad, pre svega da bi podršku u radu pružili i kod kuće. Ukoliko ima još dece kojima će naša pripremna nastava pomoći, mogu da nam se jave pa da pokušamo da ih naknadno uključimo u rad - izjavila je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Iz Kancelarije za mlade napominju da će do kraja meseca i sami predavači napraviti mini test kako bi se imao tačan uvid u napredak dece.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa