Info

16. april 2015.16. apr 2015.
NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU IZ FIZIKE ŠABAČKI OSNOVCI OSVOJILI PREGRŠT NAGRADA

NEPRIKOSNOVENA DOMINACIJA „NIKOLAJEVACA“

Protekle subote na Republičkom takmičenju iz fizike u Beogradu ostvarilo se ono što su svi priželjkivali. Šabački osnovci vratili su se sa deset prvih, po pet drugih i trećih nagrada, ali i pet pohvala. Među sedamnaest učenika iz cele Srbije, koji su se plasirali na Srpsku fizičku olimpijadu, našlo se i šest učenika iz OŠ „Nikolaj Velimirović“. Učenici osmog razreda prvoplasirani Aleksandar Stanojčić, Marija Đorđević, Mihailo Radojević, Veselin Isailović i drugoplasirani Dušan Mišković, sedmak, i Nemanja Saveski predstavljaće Šabac koji sa pravom može reći da je grad mladih obrazovnih umova.
- Izuzetno sam ponosna na naše učenike i nastavnike koji su osvojili dvanaest nagrada. Šta čovek da kaže kada je trećina ekipe za „Balkanijadu“ iz naše škole. Želim im, u svoje i u ime kolektiva, puno uspeha na predstojećoj Srpskoj fizičkoj olimpijadi, da upišu željene škole i ostvare svoje životne snove. U Narodnoj skupštini primili su nagrade i priznanja što je pomalo i simbolično jer su oni ljudi koji će jednog dana voditi naš grad, državu ““ rekla je direktorka Vesna Živanović.
„Nikolajevcima“ je od ukupnog broja nagrada pripalo šest prvih, četiri druge, dve treće i pet pohvala. Među šestacima, učenicima prof. Jova Mihajlovića, najbolja je bila Maša Đurić sa osvojenim prvim mestom. Drugoplasirani bili su i Uroš Pantelić i Matija Popović, a trećeplasirani Matija Novaković, dok su pohvale dobili Joakim Radojević, Milica Mirković, Dušan Obradović i Luka Popović. Kod sedmaka Nikola Savić bio je prvi, a Boris Marinković treći. Osmaci, među kojima su i četiri Olimpijca, učenika prof. Nikole Puzovića, našla se i jedna pohvala koja je pripala Nikoli Petreskom.
Među ostalim nagrađenim šabačkim osnovcima, zahvaljujući i prof. Goranu Stanojeviću iz „Fotona“, našli su se i Ivan Gajić, Noele Garjetović i Miloš Milinković iz OŠ „Janko Veselinović“, Luka Kandić, David Milinković, Milica Damnjanović, Stefan Bukorović, Milica Đorđević, Miloš Milinković i Sandra Brkić.
O. G.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa