16. april 2015.16. apr 2015.
EDUKATIVNI SKUP

ZNAČAJ LIČNE ZAŠTITE

Proizvođač zaštitne opreme “Pentaks“ prošlog petka je u hotelu “Sloboda“ organizovao edukativno predavanje na temu “Značaj ličnih zaštitnih sredstava“. Skup je upriličen u saradnji sa “3M“ Srbija, koji je jedan od vodećih u ovoj oblasti u svetu, kao i uz podršku Direkcije za poljoprivredu.
-Značaj zaštite zaposleni u “Pentaksu“ su shvatili radeći ovaj posao 22 godine. Naša želja i ideja je bila da taj značaj približimo ljudimo da bi mogli lakše i uspešnije da obavljaju svoje svakodnevne delatnosti. Nastavićemo sa radom, kao i sa ovakvim edukativnim skupovima, pogotovu sada kada smo uspostavili saradnju sa jednim od najvećih proizvođača zaštitne opreme „3M“ koji ima svoje fabrike ili distributivne centre u gotovo svim zemljama sveta, rekao je Nenad Nićiforović direktor “Pentaksa“.
Biljana Subotić, inženjer prodaje u „3M“ smatra da bi ovakvi skupovi trebali da imaju značaj i za veterinarske službe i za poljoprivrednike koji koriste pesticide. Ističe da je lična zaštitna oprema malo zastupljena u našoj zemlji.
-Mislim da je najbolje da ljudi startuju sa onom ličnom zaštitnom opremom za koju su sigurni da su bezbedni bilo da koriste pesticide ili postoji opasnost od virusa i bakterija. Tada mogu da se skoncentrišu na svoj rad, a ne da brinu o problemima koji mogu da nastanu zbog toga što nemaju adekvatnu zaštitu. Pokušali smo da edukujemo korisnike pesticida od toga kako treba da rukuju otpadom, jer nisu vlasnici ambalaže i treba da je vraćaju. Edukacija je neophodna. Mi smo svih ovih godina unazad bili daleko do toga da se bavimo zaštitom. Na žalost, čovek kod nas tako malo vredi, rekla je Biljana Subotić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa