16. april 2015.16. apr 2015.
IZMEĐU REDOVA

NISU GADLjIVI NA PARE

Tamo negde na onom razvijenom i demokratski uređenom Zapadu, u“™apsili onog bivšeg direktora još razvijenijeg Međunarodnog monetarnog fonda, zbog kojekakvih finansijskih malverzacija. Eto, a mi se čudimo ovim našim goljama što drpaju, kad ono tamo razvijeniji, da ne kažemo kultivisaniji svet, nije uopšte gadljiv na pare. Ustvari, kad se malo bolje pogleda svi se isto pravdaju kako oni to nisu hteli ali su im se pare same lepile za prste. Nije baš lako ljudima sa dugim prstima.
Kažu poznavaoci da je Crna Gora postala jedinstvena država u svetu u kojoj službeni jezik nije u službenoj upotrebi, dok jezici u službenoj upotrebi nisu službeni. Eto ti ga sad.
Jedan aforističar napisao ovih dana i ovo:“Mnogi Srbi su otišli u inostranstvo da tamo prodaju svoju pamet. Ako sve nisu prodali, molimo ih da se vrate. Ovde je velika nestašica“. E, svaka mu je na mestu.
Izmene Zakona koji uskoro treba da bude usvojen, pooštravaju uslove za obavljanje nekoliko javnih funkcija. Ne kažu da li će oni koji su do sada imali više funkcija, odnosno sedeli na više stolica, vratiti i one pare koje su na taj način stekli. Ili će biti po staroj narodnoj “Pojela maca“.
Statističari konstatovali kako Srpkinje neće da se udaju u sela te zato čak 260.000 muškaraca nema porodicu. Biće da će država vremenom morati da uvede i subvencije za neženje, odnosno da finansira i njihovu ženidbu. Pa i udadbu. A posle je na njima da čine šta im volja.
Mediji ovih dana raspalili na sav glas da je dinar sve jači. I ko je kriv što sad krajnji potrošači ne razumeju ovu vest. A i ne primećuju.
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa