23. april 2015.23. apr 2015.
POPRAVKA TRI KILOMETRA SEOSKIH PUTEVA U MAOVIMA

INICIJATIVA MEŠTANA

U Maovima (Zlatarića mala) prošlog petka je završena popravka, odnosno šljunčenje nekategorisanog puta dužine 1,5 kilometar, a na još tolikoj deonici u dva različita dela sela radovi su u toku. Grad Šabac prihvatio je inicijativu meštana i u finansiranju troškova učestvovao sa više od dve trećine ukupno potrebnih sredstava.
Kako je istakao Milan Milosavljević, član Saveta MZ „Maovi“, odgovor Grada na zahtev meštana Maova stigao je posle samo pet dana.
- Put je bio neupotrebljiv i zato su građani Maova rešili da sakupe novca koliko se može, a da za ostatak uputimo zahtev Gradskoj upravi, koja nam je pomogla i više nego što princip 2:1 nalaže. Meštani su sakupili 500.000 dinara, a Grad Šabac dao je 1,2 miliona dinara. Kvalitet kamena je odličan i vrlo smo zadovoljni urađenim, naveo je Milosavljević.
Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve grada Šapca, podsetio je da Grad Šabac više od deset godina sprovodi politiku „dva na dinar“, što znači da se na jedan dinar meštana izdvajaju dva dinara iz gradskog budžeta.
- Zahvaljujući angažovanju meštana, Maovi će dobiti tri kilometra kvalitetnog puta koji će im olakšati svakodnevicu. Grad Šabac otvoren je za sve inicijative građana koji su spremni da svojim odlukama utiču na sredinu u kojoj žive i rade i doprinesu višem kvalitetu života, poručio je Filipović.

Asfaltiranje ulice Tvrtka Prvog na Letnjikovcu
Uređenje Letnjikovačke kose, dela Mesne zajednice „Šipurske livade“, nastavljeno je prošlog puta asfaltiranjem ulice Tvrtka Prvog. Prema rečima Zlatana Marinkovića, predsednika Saveta MZ „Šipurske livade“, asfalitanje ulice značajno će doprineti poboljšanju kvaliteta života građana koji tu žive. Kako je istakao, u planu za 2015. godinu je asfaltiranje još dve ulice: Kaonske i Kneza Časlava.
Marko Jančić, predstavnik JUP „Plan“ Šabac, naglasio je da je asfaltiranje ulice Tvrtka Prvog zajednički projekat Gradske uprave Šapca i MZ „Šipurske livade“. U toku je asfaltiranje 164 metra ulice za koju je u novembru 2014. godine urađena priprema terena. Vrednost radova je 3,5 miliona dinara, a radovi se finansiraju po principu: 50 odsto Gradska uprava, a 50 odsto mesna zajednica.
- Ovo je odličan primer saradnje mesne zajednice i Grada Šapca. Zajedničkim naporima poboljšavaće se kvalitet života građana u ovom delu Šipurskih livada. Grad Šabac će nastaviti da podržava sve projekte, jer je politika i cilj Gradske uprave da u svim delovima grada građani imaju podjednake uslove života, rekao je Jančić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa