23. april 2015.23. apr 2015.
IZMEĐU REDOVA

HLEBA I IGARA

Ide i 1. maj. To je onaj praznik rada kada radnici ne rade. I zdušno kliču “Živeo 1. maj“.
A nekada se to slavilo po svim brdima i dolinama. Išlo se kolektivno na prvomajski uranak, firme su prevozile trudbenike, obezbeđivale hranu i to bogatu, mrsnu, točili piće a razlegala se i muzika. Ih... Bilo je baš onako, hleba i igara.
A onda smo se baš zaigrali. Pa se i sudbina poigrala sa nama. Šta ćemo, igra je igra.
Biće i ovog puta onih koji će posetiti znamenita mesta nekadašnjeg slavlja, da ne kažemo krkanluka. Samo sada se tamo neće baš onako kao nekada okretati jaganjci i prasici na ražnju, podrhtavati ćevapi na roštilju, hladiti piće u potoku... već će se u duhu vremena koristiti brza hrana i jeftina pića. A što je brzo to je i kuso. Doduše, ni vruć pauflek nije više dobar za zdravlje današnjih radnika. Odvikao im se želudac.
A što se tiče ostalih događaja najviše pažnje ovih dana je izazvalo potpisivanje ugovora o gradnji Beograda na vodi. Eh, da je da se i u Šapcu tako nešto desi pa da bude Šabac na vodi, a ne ono kako se to ponekad dešavalo Šabac pod vodom. U nekim ranijim vremenima ovdašnji šereti su tvrdili da Šabac ne izlazi na vodu jer u gradskom rukovodstvu malo ko zna da pliva. A šta li je sad.
Zašto li se ona fudbalska utakmica između “Zvezde“ i “Partizana“ zove derbi kad se svaki put potuku navijači. Derbi je kad se navija, pa svako za svoje, e a kad jedni biju druge, to se nekako drugačije zove.
A ako pogledamo i kako nam se političari glože, onda nije ni čudo što su navijači ovakvi kakvi jesu. Takvi smo!
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa