23. april 2015.23. apr 2015.
GALERIJI KULTURNOG CENTRA PREDSTAVLjEN RAD FOTO KOLEKTIVA „BELGRADE RANj“

DRUGA STRANA STVARNOSTI

U okviru projekta „Centar za savremenu umetnost“, pokrenutog prošle godine u Kulturnom centru, šabačkoj publici 21. aprila, predstavljen je rad Foto kolektiva „Belgrade Ranj“. Prepoznavši se po sličnim afinitetima i težnjama na društvenoj mreži od 2009. godine osnivaju kolektiv koji danas broji deset članova.
- Prvobitna ideja bila je da se ponudi malo iskrenija slika o životu grada nego ona na koju možete da naiđete kada „guglate“ Beograd. Kolektiv najviše funkcioniše onlajn. Postoji sajt na kome se sada već svakodnevno „kače“ fotografije. To nam je glavna aktivnost. Ipak, one sve više izlaze i iz okvira fotografije. Prošle godine smo organizovali seriju radionica koje se primarno bave fotografijom ali ne toliko tehnički koliko odnosom prema fotografiji. Ideja je bila da izađemo iz Beograda i da nađemo u drugim gradovima Srbije ljude koji imaj sličan pristup fotografiji. Radionice realizovane u Boru, Valjevu i Subotici imale su za krajnji cilj izložbu u Beogradu ““ rekla je Jelena Mijić.
Posebnost rada Jelene Mijić, Mana Radmanovića, Darka Stanimirovića, Luke Kneževića Strika, Dejana Golića, Andreja Fileva, Nemanje Kneževića, Milovana Milenkovića, Saše Trifunovića i Dušana Rajića prikazan je kroz pet projekata: „Serbia Ranj“, „Foto sajam“, knjiga „Belgrade Ranj“, „Artget galerija“ i „Zvučna mapa Beograda“.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa