23. april 2015.23. apr 2015.
LAZAR ŽIVANOVIĆ, UČENIK OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“, PRVI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU IZ TEHNIČKOG I INFORMATIČKOG OBRAZOVANjA

NAUKA U MALOM PRSTU, SPORT U DUŠI


Srpski jezik, matematika, fizika, tehničko i informatičko obrazovanje, predmeti su u kome Lazar Živanović, učenik VIII2 OŠ „Janko Veselinović“, „pliva kao riba u vodi“. To je pokazao u prethodne četiri godine, ali i na nedavnom Republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja u Somboru, gde je osvojio prvo mesto.
-Takmičenje je bilo masovno. Organizacija je bila zaista dobra. Pošto se poklopio termin i sa Republičkim takmičenjem iz fizike izašli su mi u susret i stigao sam da za jedan dan odradim celo takmičenje koje se sastojalo iz dva dela ““ testa i pravljenja makete ““ kaže Lazar koji je od maksimalnih sto bodova osvojio devedeset osam.
Kako mu je namera da upiše gimnaziju ovo je bio jedan od načina i za postizanje dodatnih bodova.
-Gimnazija mi je bila prva želja, a matematika i fizika su mi omiljeni predmeti. Ovo me nekako prati jer je nauka u pitanju.
Pored nauke Lazarova velika strast je i košarka. I na sportskom terenu pokazao je svoj nesvakidašnji talenat. Član školskog košarkaškog tima i reprezentativac Srbije nedavno je zaigrao i za selekciju „Real Madrida“ na Kupu kralja za mlađe kategorije u Gran Kanariji.
- Sve je krenulo kao rekreacija ali je onda stiglo do malo ozbiljnije priče. Neki ljudi su prepoznali talenat u meni. Zaista to volim i time se bavim iz čiste ljubavi. Dobro mi ide. Nadam se da ću se i dalje baviti košarkom. Utisci su fenomenalni. Svako veče smo odlazili da gledamo utakmice seniora. Osvojili smo Kup za omladince kao i seniori. Prelepo iskustvo koje ću dugo pamtiti ali i podstrek za dalje da se bavim košarkom. To stvarno dođe kao nagrada za sav uložen trud ““ prezadovoljan je Lazar koji igra na poziciji plejmejkera i beka.
Posvećen onome što voli ističe da je dobra organizacija ključ svega. Uživa u druženju, rekreaciji i svim ostalim sportovima. Sve postiže i ni od čega ne beži.
-Ostaje mi vreme i za druženje pošto kod mene te pripreme nisu baš tako intenzivne. Izlazio sam na dosta takmičenja tokom ove četiri godine tako da mi neće predstavljati neki problem ni prijemni ispit.
U „Jankovoj“ školi svi imaju samo reči hvale. Od direktorke Ljiljane Stojanović do nastavnika koji mu predaju. Među njima je i nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja Darko Vučičević.
-Nisam se susreo, doduše moja karijera u školi je tek devet godina, sa detetom koje je izuzetno u skoro svemu. Sposoban je za sve. Kadar je stići na svakom mesto i postići uspeh. Predivno je raditi sa takvim učenikom. Takva deca nas i drže u ovom poslu. Oni ti daju dodatni motiv. Mislim da jedino takva deca mogu da nas izvuku ““ istakao je ponosni nastavnik Darko Vučičević.
Evidentno je da Lazara očekuje svetla budućnost. Svojim talentom, trudom i zalaganjem postigao je mnogo toga. Svoj kvalitet je potvrdio i na sporstkom terenu tako da je za njega zainteresovan i KK “Real Madrid“. Ipak, Lazar sa osmehom dodaje sve u svoje vreme. A mi ćemo, nadamo se, uskoro pisati i o njegovim uspesima van granica naše zemlje.

O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa