23. april 2015.23. apr 2015.
ATLETIKA: SPRINT BOGATIĆ

TRKA ZA PAMĆENjE

U Sremskoj Mitrovici održan je tradicionalni Prolećni miting prijateljstva u organizaciji Atletskog kluba Srem po lepom vremenu i idealnim uslovima za dobre rezultate. Atletičari ,,Sprinta“™“™ osvojili su 13 medalja, od čega pet zlatnih, šest srebrnih i dve bronzane i četvrto mesto u konkurenciji 23 kluba iz cele Srbije. Posebno mesto mitinga je zauzela trka na 300 metara van konkurencije u kojoj su svi takmičari kluba Sprint ostvarili lične rekorde. Najviše raduje napredak Filipa Jevtića za više od sekunde (36.26), ali pre svega vrlo dobra trka Aleksandra Grnovića samo nedelju dana posle priprema u Kragujevcu. Odlični su bili Miloš Jokić sa 37.52 i Miloš Petrić sa 37.59, kao i Milan Čajić (39.22).
U ženskoj trci van konkurencije, sjajno je trčala Gligorić Zorica sa rezultatom nešto slabijim od 40 sekundi, čime su Zorica i Aleksandar napravili najvrednije rezultate u Srbiji ove godine na 300 metara. Zlatne medalje za klub su osvojili Kristina Petrović sa ličnim u skoku uvis (145), Nemanja Mišić u bacanju vortedža (50.01), Mina Jevtić u skoku udalj, Mihailo Živković u bacanju kugle i Miloš Erdevički u bacanju vortedža. Srebrni su bili Veljko Rosić u dalju i vortedžu, Nikola Rosić u bacanju vortedža i visu, Milan Kojić u skoku uvis i Jovana Berić u bacanju vortedža. Jovana Rokić je bila treća u bacanju kugle, a Nemanja Mišić u bacanju vortedža.
Sledeća takmičenja za starije kategorije su Miting za juniore u Sremskoj Mitrovici trećeg maja i Mađar So u Senti, devetog maja.
-Mlađe kategorije će u saradnji sa aktivima profesora fizičkog vaspitanja i direktorima svojih škola učestvovati u takmičenjima međuopštinskog, okružnog i republičkog nivoa, izjavio je ponosni trener Ivan Đinić.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa