23. april 2015.23. apr 2015.
FUDBAL PRVA LIGA SRBIJE ““ 24. KOLO

REMI BEZ POGODAKA


Mačva ““ Bačka 0 : 0

Šabac ““ stadion Mačve. Gledalaca 500. Sudija: Dejan Gligorijević 7,5. Pomoćnici: Miloš Miškeljin, Miroslav Lazić (svi iz Beograda). Žuti kartoni: Dobrašinović (Mačva).
Mačva: Stepandić 8, Pejović 7,5, Ristivojević 7, Gavrilović 6, Prodanović 6, Đukanović 6,5, Marković 6, Dobrašinović 6,5 (od 62. Tomić 6), Živanović 6,5, Milinković 7,5 (od 75. Srdić -), Krmar 7,5 (od 77. Ruben -).
Bačka: Vujasinović 8,5, Zogović 7, Ponjević 7, Ilić 7, Milovac 7, Klisura 6,5, Vukanović 7 (od 84. Mijić -), Ivelja 8, Zečević 8 (od 90. Janić -), Trivunović 7, Ivković 7 (od 77. Dukić -).
Igrač utakmice: Vladimir Vujasinović.
Bitna utakmica za Šapčane završena je podelom bodova, nepopularnim rezultatom. Malobrojna publika je i ovoga puta ostala uskraćena da vidi očekivane golove. Gosti su parirali Mačvi u otvorenoj i borbenoj utakmici. Fudbaleri Bačke nisu pokazali strah pošto su u prvom delu prvenstva na domaćem terenu poraženi od Mačve rezultatom 1:3. To je bila i jedina pobeda Mačve do sada u gostima. Mali broj datih golova, malo pobeda, danas Mačvu svrstava u sam donji deo tabele.
Na utakmici u Šapcu bilo je prilika i sa jedne i sa druge strane. Bačkopalanci su startovali dobro. Odličan šut Ivkovića zaustavio je Stepandić, a u narednom napadu u 11. minutu Milinković je iz daljine zagrejao dlanove golmana gostiju Vujasinovića. Dobre prilike imali su Živanović i Krmar za Mačvu, ali i Zečević i Vukanović za goste. Golmani su bili na visini zadatka. Pokušaj Ristivojevića zaustavio je golman Bačke, a Milovac sa druge strane zamalo nije bio precizan.
U nastavku susreta vodila se prava borba. Živanović je imao priliku, kada je tukao snažno, ali je Vujasinović uspeo da izbaci loptu u korner. Gosti su na ovoj utakmici bili prepoznatljivi po dobrim kontranapadima. Lako su dolazili do svojih šansi ali je Stepandić na svu sreću uspeo da sačuva mrežu. Pretnje, Ivelje i Đukanovića podigli su i publiku na noge, a ubrzo posle toga, pred sam kraj utakmice Mačva je mogla do celog plena. Srdić je proigrao Živanovića, ali on nije uspeo da zatrese mrežu. Zakasnio je na loptu, pa se sudario sa golmanom gostujuće Bačke. Crveno-crni su tražili penal, ali je sudijsko uverenje bilo drugačije.
Po završetku utakmice šef stručnog štaba Mačve, Vlado Čapljić, istakao je da je bod u ovom momentu za Mačvu, veoma malo. Na konstataciju kolege Jelačića, da je bolje osvojiti bod nego izgubiti Čapljić se složio.
- Znali smo kakva je snaga i kvalitet protivnika, dobro smo parirali. Nemam na čemu da zamerim igračima, ali nismo postigli gol. U opticaju je sve manje bodova. Borićemo se sve dok postoji teoretska šansa za opstanak, istakao je Čapljić.
Naredno kolo Mačva je igrala juče, gostujući ekipi Inđije. Težak raspored čeka Mačvu u samom kraju prvenstva. Mačva će biti domaćin ekipi Metalca. Utakmica se igra u nedelju u 17 časova.
S.M.T

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa