30. april 2015.30. apr 2015.
MEĐUOPŠTINSKA LIGA “MAČVA“ ““ 22. KOLO

EFIKASNO I SIGURNO

FK „Radnički šabački“ ““ FK „Gorki“ 6:2 (3:1)
Poigravao se „Radnički“, na početku utakmice, sa živcima svojih navijača. Nešto opušteniji pristup mogao je da košta, ali, brzo su se Šapčani konsolidovali i ostvarili novu ubedljivu pobedu u Međuopštinskoj ligi „Mačva“.
Pretila je provala oblaka pola sata pre početka meča da pokvari užitak, a možda i odloži početak derbi utakmice ovog kola. Ipak, na vreme se razvedrilo i duel je krenuo. Gosti, svesni da nemaju šta da izgube, motivisani imenom protivnika, kreću odlučno i dolaze do prednosti. Iznenađeni takvim razvojem situacije, Šapčani ne uspevaju odmah da „dođu do daha“. Stvorio je „Gorki“ još neoliko prilika, međutim, od sredine poluvremena, drugi najstariji šabački fudbalski klub pokazuje zašto je lider. Od tog perioda do kraja, potpuno dominira. Postiže tri gola do odmora i praktično prelama utakmicu.
Nije se situacija promenila ni u nastavku. Svesni greške sa početka utakmice, fudbaleri Radničkog žele što pre da otklone sve dileme oko pobednika. Matiraju golmana gostiju još tri puta, i tek na samom kraju, Glušci postižu još jedan gol, za konačnih 6:2. Strelci za „Radnički“ bili su: Marković, Kovačević, odnosno Jošić i Lukić koji su postigli po dva gola.
Kako je pre prošlog kola „Premijer“ istupio iz lige, izbrisani su svi bodovi osvojeni protiv njih, što je promenilo bodovni saldo ekipa. „Radnički“ je prvi sa 50 bodova, druga je „Budućnost“ Zminjak sa 44 boda i utakmicom više od lidera, dok je treći „Milicionar“ 43 boda, i takođe duelom manje od Zminjaka.
U sledećem kolu, „Radnički šabački“ očekuje još jedan derbi. Šapčani na terenu Sportsko rekreativnog centra „Zorka“ dočekuju drugoplasiranu „Budućnost“ Zminjak, u utakmici 23. kola Međuopštinske lige.
S. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa