Info

30. april 2015.30. apr 2015.
IZVIĐAČI

MAJSKO DRUŽENjE IZVIĐAČA

Stotinak izviđača družili se na Letnjikovcu. Nije bilo takmičenja ali igara bilo je za sve. Bez majskog uranka ali sa proslavom punoletstva načelnika odreda. Održana izborna skupština Gradskog saveza izviđača. Velja Milošević ponovo izabran za starešinu Saveza
Izviđači Šapca održavaju tradiciju obeležavanja Prvog maja preko 60 godina. Ove godine svečanost je održana u prelepom ambijentu na Letnjikovcu, na terenima u okolini novog Doma izviđača. Od Prvog maja izviđači sve aktivnosti izvode u prirodi. U „korak“ sa društvom sve je bilo dosta skromno ali izviđački veselo. Njih oko stotinu veselo su provodili ovaj praznik. Sa njima bilo je i dvadesetak veterana koji su im prenosili iskustva iz ranijih aktivnosti izviđača i drugih organizacija.
Obzirom da nije bilo takmičenja izviđači su uz „lakše“ discipline igrali se pikada, dizanja šatora i raznih igara sa loptom, tako da su na kraju svi bili veseli i zadovoljni.
U predvečerje ovog praznika načelnik odreda „Vera Blagojević“ Vukašin Đurić, učenik Medicinske škole, proslavio je svoje punoletstvo. Dvadesetak drugova i drugarica srdačno su mu čestitali punoletstvo i zaželeli srećan i uspešan život baš kao što je Đurić uspešan izviđač.
Sve prepodnevne aktivnosti završene su zajedničkim ručkom, gulašom, kuvara Dragana Gligorića. Kaže se, kada na kraju ručka u kazanu ne ostane ništa od jela znači da je ručak bio odličan. Možemo samo da zaključimo da je Gligorić i ovoga puta položio izviđački kuvarski ispit.
Ovo Prvomajsko okupljanje i druženje izviđači su iskoristili da na Letnjikovcu održe i svoju izbornu Skupštinu. Pošto su u pripremnom delu za skupštinu upoznati sa svim materijalima sada su samo izvršili izbor organa Gradskog Saveza. Za starešinu gradskog Saveza izviđača opet je jednoglasno izabran Velja Milošević, za njegovog zamenika Milan Alimpić, za načelnika Saveza izabran je Peđa Trajković, izabrano je petnaest članova starešinstva, tri člana Nadzornog odbora i pet člana predstavnika u Savez izviđača Srbije. Mandat izabranih članova traje četiri godine.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa