30. april 2015.30. apr 2015.
„JANKOVCI“ USPEŠNI NA OKRUŽNIM TAKMIČENjIMA

RADOM DO REZULTATA

Bilo da su u pitanju prirodne ili društvene nauke za učenike OŠ „Janko Veselinović“ nema nikakvih nepoznanica. Vredni, radni i marljivi na okružnim takmičenjima u prethodnom periodu ostvarili su zapažene rezultate.
Učenici petog razreda bili su najbolji na takmičenju iz srpskog jezika. Prvo mesto zauzela je Jelena Krstić, drugo Marko Lazić i Marko Đapanović, a treće Teodora Lazarević, Valentina i Hristina Šašić. Osmaci Marko Lazić, Nikola Moskovljević i Nađa Jovanović svoje znanje potvrdili su na Književnoj olimpijadi osvajanjem drugog mesta. Kod matematičara najbolji plasman imao je Dušan Pavlović, učenik IV1, osvojivši prvo mesto. Aleksandar Simeunović, učenik VIII2, bio je drugi, dok je njegov drug iz odeljenja Lazar Živanović bio treći kao i sedmak Miloš Milinković, koji je bio treći i iz informatike, i šestak Nikola Milićević. Učenik VI1 Ivan Gajić osvojio je drugo mesto iz fizike, dok je njegova drugarica iz odeljenja Noele Garjetović bila treća, kao i sedmak Miloš Milinković. Među hemičarima najviše uspeha imao je Stefan Ivanović, učenik VIII3, koji je osvojio drugo mesto.
Kod istoričara najbolji su bili osmak Marko Lazić i šestakinja Jovana Miljković sa osvojenim prvim mestom, šestakinja Jovana Milošević sa drugim i osmak Filip Jakšić sa trećim. Osvajanjem drugog mesta na takmičenju iz nemačkog jezika osmaci Nikola Moskovljević i Stefan Marković stekli su pravo za učešće na Republičkom takmičenju.
Iz tehničkog i informatičkog obrazovanja osmak Lazar Živanović i šestak Nikola Marković bili su prvoplasirani.
Ni sportisti nisu zaostajali. Gimnastičarke, učenice trećeg razreda Nađa Gajić, Kalina Karadžić, Klaudija Ninčić i Višnja Latinkić bile su ekipno treće, dok su šestakinje Jelena Tmušić, Sanja Đuranović i Bojana Vinčić posle prvog osvojenog mesta na međuokružnom bile treće. Pojedinačno na okružnom Jelena Tmušić bila je prva, a Sanja Đuranović druga.
Posle uspeha fizičara Ivana Gajića, Noele Garjetović, Miloša Milinkovića, i Lazara Živanovića na Republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja Lena Perišić, kao najbolja u kategoriji mlađeg uzrasta na Okružnom takmičenju recitatora u Krupnju, imaće priliku da osvoji neko od mesta na Republičkom takmičenju što joj je već jednom pošlo za rukom.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa