30. april 2015.30. apr 2015.
„NATINI“ UČENICI IZ PRODUŽENOG BORAVKA ODIGRALI PREDSTAVU ZA DECU OŠ „SVETI SAVA“

DRUGARSTVO BEZ GRANICA

U sali OŠ „Sveti Sava“ proteklog utorka bilo je veoma veselo i razigrano. A razlog jednostavan. Popodnevno druženje sa drugarima iz Produženog boravka OŠ „Nata Jeličić“ ulepšalo je dan kako domaćinima tako i gostima.
- Ovo je jubilarni dvadeseti nastup Produženog boravka u ovoj školskoj godini. Jako sam ponosan na svoje učenike koji su uložili mnogo truda i rad pokazavši i veliki talenat. Cela školska godina nam je kao jedna velika turneja. Gostovali smo na mnogo mesta i sada smo u OŠ „Sveti Sava“ prvi put. Nadamo se da će biti u narednom periodu još mnogo sličnih druženja a da ćemo ih, kao i danas, razveseliti i oraspoložiti svojim nastupom ““ rekao je učitelj Vesko Isailović.
Domaćini su bili prezadovoljni viđenim, a druženje posle predstave još više je doprinelo dobrom raspoloženju.
- OŠ „Nata Jeličić“ je još jedna u nizu škola sa kojima mi sarađujemo. Svaki dolazak ili naš odlazak u njihovu školu mnogo znači. Naravno, meni kao direktoru škole i jeste cilj da što više naša deca budu uključena sa ostalom decom iz redovnih škola jer imaju iste potrebe kao i sva ostala deca. Vole da se druže, raduju, ali i da znaju da je drugarstvo nešto što je najlepše na svetu i da nema veze da li su žuti, beli, crni, i tipični ili netipični. Ovde se jako lepo druže i verjute mi uopšte ne postoji razlika. Svi igraju lopte, svi preskaču kanape, strunjače, itd. Na osnovu njihovog izraza lica možete da vidite koliko su srećni, zadovljni i svaki put pitaju kada će opet doći. Na osnovu dosadašnjeg iskustva mi smo i u naš godišnji plan uvrstili tradiciju druženja i sa OŠ „Nikolaj Velimirović“, kao i obeležavanje Uskršnjih praznika ““ istakla je Snežana Radovanović, direktorka OŠ „Sveti Sava“.
I ovoga puta učešće je uzelo i Humanitarno udruženje „ANA“ koje je obezbedilo slatko hlađenje u vreo majski dan podelivši deci sladolede.
- Naša poseta ima i dublji smisao. Želimo da podstaknemo razvijanje empatijskog ponašanja i osećanja prema deci sa posebnim potrebama u našoj sredini. Imali smo jedan formalni razgovor i sa direktorkom škole gde smo se upoznali sa svim problemima sa kojima se oni svakodnevno susreću i naš sledeći korak je animiranje donatora i rešavanje njihovih prioritetnih problema ““ obećala je Vesna Milekić, predsednica Humanitarnog udruženja „ANA“
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa