30. april 2015.30. apr 2015.
BROŠURE ZA RODITELjE

O ZNAČAJU SEDIŠTA za decu

Povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju, zamenik gradonačelnika i predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Nemanja Pajić, u ponedeljak je Domu zdravlja, Službi patronaže, uručio brošure o pravilnoj upotrebi dečjih sedišta u automobilu. Ove brošure patronažne sestre će deliti roditeljima novorođenčadi, a s obzirom da su sigurnosna sedišta namenjena deci do 12 godina, biće uručivane i u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola. Posteri sa ovom tematikom naći će se u ambulantama Doma zdravlja.
-Od najranijeg uzrasta dece podizaćemo svest roditelja o važnosti bezbednosti dece u saobraćaju. Inicijativa je značajna za roditelje, ali prvenstveno za decu. Prevencija je važna u svim segmentima života, pa tako i u ovom, navela je glavna sestra patronaže Danijela Marković.
Nemanja Pajić je istakao da će gradski Savet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa službom patronaže i u narednom periodu skretati pažnju na to koliko je važno da se deca bezbedno prevoze u automobilima.
-Najveći procenat dece koja stradaju u saobraćajnim nezgodama su putnici i tu je najveća odgovornost roditelja. Saradnjom sa Domom zdravlja i službom patronaže želimo da ukažemo koliko je važan pojas i da deca budu u posebnim sedištima tokom vožnje, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa