30. april 2015.30. apr 2015.
SANIRANO DESET KRITIČNIH TAČAKA

MANjA OPASNOST OD IZLIVANjA

U Pocerskom Metkoviću, jednoj od kritičnih tačaka koje je evidentirala Komisija za utvrđivanje stanja na vodotokovima drugog reda, nastavljeno je čišćenje kanalske mreže. Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, za sada su očišćeni kanali u deset mesnih zajednica.
- Po odluci Štaba za vanredne situacije grada Šapca, nastavljamo čišćenje kanala i do sada je posao obavljen na deset tačaka koje su bile ključne i problematične. Verujem da nakon intervencija meštani ovog kraja više neće imati problem sa izlivanjem vode, naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Nenad Ilić, rukovodilac grupe u Odeljenju komunalne policije, kaže da će radovi u ataru sela Pocerski Metković trajati još nekoliko dana.
- Nakon toga radove nastavljamo uzvodno od toka reke Dumače u Grušiću i Desiću. Procena je da ovaj deo kanalske mreže nije čišćen blizu 30 godina, ukazao je Ilić.
Meštani ovog pocerskog sela ističu da je od velikog značaja to što će dugogodišnji problem plavljenja vode biti rešen čišćenjem kanala, i podsećaju da je voda iz kanala po nekoliko puta godišnje plavila oranice i ugrožavala domaćinstva.
- Zahvalni smo Gradu Šapcu na pomoći, ali i svim ljudima iz sela koji su izašli u susret i sredili svoje obale, čime su olakšali posao mašinama. Pozivam meštane da i ubuduće održavaju svoje kanale, kako ne bi došlo do poplava, naglasio je Dragan Vićentić, meštanin Pocerskog Metkovića.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa