7. maj 2015.7. maj 2015.
NASTAVLjAJU SE RADOVI NA BAZENU

KUPANjE KRAJEM JUNA

Šabački bazen će biti završen u junu, kaže Nenad Živanović, direktor firme „In tehnik“, koja predvodi konzorcijum angažovan na izgradnji objekta
Radovi na rekonstrukciji i dogradnji zatvorenog bazena u Šapcu ulaze u završnu fazu. Do kraja maja očekuje se puštanje u probni rad, a čitav posao prati i veliko interesovanje građana.
- Šabački bazen biće gotov u junu. Očekujemo da do kraja tog meseca bazen bude pušten u komercijalnu upotrebu. Trenutno su aktuelni radovi kako na samom bazenu, tako i na unutrašnjim instalacijama i uređenju spoljnog dela objekta. Unutar inspekcijskog kanala u podrumu bazena postavljeni su sistemi za grejanje, hlađenje i prečišćavanje vode u bazenu. Najveći deo opreme je postavljen kada smo izabrani za izvođača radova. U velikom bazenu je pre desetak dana uspešno okončano testiranje postupkom hidroizolacije školjke, a sada se izvode keramičarski i suvomehaničarski radovi. U malom bazenu su postavljene pločice i rasveta, odnosno on je kompletiran. Njega ćemo pustiti u probni rad polovinom maja, a do kraja meseca očekujemo da i veliki bazen bude pušten u probni rad. Svakog dana više od 50 građana svrati iz znatiželje da pogleda radove, te možemo da potvrdimo da svi zajedno sa nestrpljenjem očekujemo da bazen proradi, kaže Nenad Živanović, direktor firme „In tehnik“, koja predvodi konzorcijum angažovan na izgradnji objekta.
Živanović je i predsednik skupštine Vaterpolo kluba „Šabac“, te je i iz tog razloga zainteresovan da se posao za rekonstrukcijom i dogradnjom zatvorenog bazena u Šapcu što pre i što kvalitetnije okonča.
- Izborili smo plasman u Prvu A ligu. Klub je tokom poslednjih 10 godina sačuvan iako nismo imali svoj bazen. Sve selekcije su tokom proteklih 10 godina bile domaćini u drugim gradovima, a ne u Šapcu. Nadam se da će Vaterpolo klub „Šabac“ biti stabilan prvoligaš, a u prvoj sezoni očekujemo plasman u sredini tabele. Želimo da omasovimo vaterpolo, da formiramo sve mlađe selekcije, a posebnu pažnju ćemo posvetiti školi plivanja. Naš klub, zajedno sa gradom, ima zadatak da sprovede akciju „Šabac - grad bez neplivača“. Siguran sam da ćemo u tome uspeti, ističe naš sagovornik.
Na kritike dela javnosti da je Šapcu potreban olimpijski bazen, Živanović odgovara da su dimenzije aktuelnog bazena sasvim dovoljne za organizaciju većine sportskih manifestacija u vodi.
- Kao sportista, vaterpolista, i ja bih voleo da imamo bazen većih, olimpijskih dimenzija. To sada nije realno, jer bi izgradnja takvog bazena koštala daleko više nego rekonstrukcija postojećeg. Dimenzije bazena u Šapcu su prilagođene održavanju vaterpolo utakmica, te već sad postoje najave da će najbolje selekcije Srbije neke od svojih mečeva igrati upravo u Šapcu. Sa druge strane, pregrađivanjem bazena, moguće je organizovati i plivačka takmičenja u malim bazenima, kaže Živanović.
U kompleksu će se nalaziti spa i fitnes centar i kafići u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Završavamo i radove na izgradnji prostora za sunčanje. Za svečano otvaranje bazena planirane su revijalne utakmice između reprezentacije Srbije, Rusije i Australije.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa