7. maj 2015.7. maj 2015.
REKONSTRUISAN MOST U NASELjU KURTOVAČA U MAJURU

REŠEN PROBLEM

Rekonstrukcija mosta koji vodi ka atarskom putu u naselju Kurtovača u Majuru, privedena je kraju. Prema rečima meštana ovog prigradskog naselja, most je poslednji put saniran 1992. godine. Radovima je prošlog utorka prisustvovao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je u razgovoru sa stanovnicima Majura ponovio da je zadatak Gradske uprave da rešava probleme građana bez obzira u kom delu grada žive.
- Počeli smo čišćenje kanalske i širenje vodovodne i kanalizacione mreže u Majuru, uređujemo centar naselja, a danas završavamo rekonstrukciju mosta u delu Kurtovača. Most na kanalu obezbeđuje pristupačnost na više od 200 hektara poljoprivrednog zemljišta. Naš zadatak je da svim građanima Šapca obezbedimo dobre uslove života, poručio je gradonačelnik Zelenović.
On je ujedno pozvao predstavnike Srpske napredne stranke da se bave velikim temama kao što su izgradnja nasipa na Čevrntiji i autoputa, a ne poslovima koji su u nadležnosti Grada.
Meštani ovog dela Majura pohvalili su napore lokalne samouprave da obezbedi bolji pristup oranicama.
- Zahvalni smo gradonačelniku i Direkciji za puteve koji su izašli u susret našem zahtevu i sredili most koji mnogo znači svim meštanima ovog dela Majura, ali i stanovnicima okolnih sela koji imaju njive u ovom delu. To se odnosi na poljoprivrednike iz Štitara, Grušića, Slepčevića i Bogatića, naveo je Zoran Jelić, meštanin Majura.
Vrednost investicije je 600 hiljada dinara, a radovi se završavaju pre predviđenog roka. Prema rečima Miodraga Filipovića, direktora Direkcije za puteve, građani ovog dela Majura već prikljupljaju novac za asfaltiranje ulice.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa