7. maj 2015.7. maj 2015.
POKRET SOCIJALISTA ŠABAC

POLOŽEN VENAC NA SPOMEN GROBLjE ŽRTVAMA FAŠIZMA


Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, predstavnici Pokreta socijalista Šabac položi su venac i odali počast žrtvama fašizma i palim borcima u narodnooslobodilačkoj borbi, na Spomen kompleksu kod Donjošorskog groblja u Šapcu.
Svečanost je započeta minutom ćutanja za nastradale. Ispred Pokreta socijalista Šabac prisustvovali su predsednik Gradskog odbora PS Šabac Nebojša Lazić, potpredsednik Dragan Živković, a član Omladinskog odbora Danka Tomić i sekretar Omladinskog odbora Kristina Marić su položile venac.
„Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova“ Vlade Republike Srbije, organizovao je Svečanu akademiju povodom dana pobede pod nazivom „Buđenje Slobode“. Ona je održana u „Sava centru“ u Beogradu, sa početkom u 20 časova, a njoj su, među brojnim zvanicama iz Srbije i ambasadorima Rusije i Belorusije, prisustvovali svi čelnici Gradskog odbora PS iz Šapca. Posle jednočasovnog programa, premijerno je prikazan film „Bitka za Sevastopolj“. Pokrovitelj ovog događaja je bilo „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja“.
Pobeda nad fašizmom jedna je od najvećih civilizacijskih tekovina. Zahvalni smo svima koji su položili svoje živote za slobodu i mir i nikada nećemo zaboraviti sve one koji su poginuli od fašističke ruke. Ovu istorijsku lekciju ne smemo nikada zaboraviti.

Gradski odbor Pokreta socijalis

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa