7. maj 2015.7. maj 2015.
SAOPŠTENjE LDP

PREISPITATI ODLUKU

Proteklih dana svedoci smo događaja koji su se desili u Mesnoj zajednici „Donji šor“. Kao organizacija kojoj su mladi uvek u prvom planu ovom prilikom javno apelujemo na članove Saveta Mesne zajednice „Donji šor“ da preispitaju i promene svoju odluku oko ukljanjanja koševa sa javnog igrališta u već pomenutoj Mesnoj zajednici.
Uvoditi zabrane i uklanjanje nekih sportskih elemenata na kojima se mladi razvijaju i kvalitetno troše svoje slobodno vreme uz sklanjanje iz virtuelnog sveta društvenih mreža i podizanje psihofizičkih sposobnosti za nas je uskraćivanje tako nečega nedopustivo. Smatramo da svaki vid zabrane u civilizovanom društvu nikada nije doneo nikome dobro, a pogotovu u društvu u kojem se razvija demokratija i dijalog. Pravo na izbor i razgovor.
Svi znamo da danas mladi sve više vremena provode u kući na društvenim mrežama, a sve manje borave na sportskim terenima družeći se jedni sa drugima. Svesni smo i činjenice da se nekada i sportski tereni koriste u terminima kada za to nije vreme zbog odmora stanara koji žive u okolnim zgradama već pomenutog sportskog terena, ali isto tako smatramo da zbog manjine nije razlog da većina ispašta.
Zbog svega već gore navedenog, ovim putem još jednom apelujemo na članove Saveta Mesne zajednice „Donji šor“ da preispitaju svoju odluku i vrate košarkaški teren u funkciju kakva je do skoro i bila i na taj način povučemo neke mlade da se bave sportom i razvijaju zdrav život uz kontrolu korišćenja košarkaških terena u periodu kada nije vreme za odmor ili nešto drugo. Za to postoje institucije koje bi mogle da kontrolišu i sankcionišu one koji zloupotrebljavaju vreme koje nije predviđeno za bavljenje sportom, ali nikako nije interes da većina ispašta zbog manjine.
Mladi Liberalno demokratske partije u Šapcu u narednom periodu će ponuditi rešenje članovima Saveta Mesne zajednice „Donji šor“ u nadi da će oni preispitati svoju odluku i vratiti koševe tamo gde im je i mesto, a na kojima će mladi u Šapcu imati priliku da zdravo odrastaju.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa