7. maj 2015.7. maj 2015.
PROKOPAVANjE JEREZCA

ZA VEĆU BEZBEDNOST I NAVODNjAVANjE

Prošle sedmice počelo se sa prokopavanjem kanala Jerezac u atarima Majura i Tabanovića. Radove obavljaju “Srbijavode“, a inicijativa je potekla od Srpske napredne stranke i Vlade Republike Srbije. Direktor VP “Sava“ Dragan Topalović naveo je da se ovaj kanal dužine 3.300 metara uliva u Donjomačvanski kanal. Navodnjava oko 800 hektara poljoprivrednog zemljišta, ali i ugrožava deo Majura.
-Iskopavanje ovog kanala pored odvođenja suvišne vode ima i ulogu uvođenja vode za navodnjavanje. Ovaj potok postoji od davnina i sada se vrši povećanje propusne moći i dovođenje u vodofunkcionalno stanje, rekao je Topalović.
Narodni poslanik Boban Birmančević naveo je da “Srbijavode“ čine sve da završe preventivne radove na zaštiti građana i njihovih njiva pored kojih leži ovaj kanal. Dodao je da je Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Vladom Republike Srbije pripremilo tender za izgradnju velikog nasipa na Čevrntiji u dužini od 5,7 kilometara. Smatra i da je neophodno čišćenje svih kanala koji su u nadležnosti “Srbijavoda“ i da lokalna vlast pojača čišćenje voda drugog reda, kako bi bezbednost građana bila podignuta na viši nivo.

Narodni poslanik dr Aleksandar Peranović je istakao da je politika SNS i šabačkog gradskog odbora da se izađe u susret svim građanima. Najavio je još radova koja je ova stranka inicirala.
-Prethodnih više od 15 godina nije bilo nikakvog prokopavanja ovog kanala. Ovih dana treba da se počne i sa izgradnjom pružnog prelaza u centru Majura. Prošle godine na tom mestu su izgubljena četiri života. Svakodnevno smo u kontaktu sa građanima i želimo da rešavamo njihove probleme. Sve što radimo za dobrobit je građana, rekao je Peranović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa