7. maj 2015.7. maj 2015.
PUPS PARTIJA UJEDINjENIH PENZIONERA SRBIJE, GRADSKI ODBOR ŠABAC, PARTIJA ČASNIH NAMERA

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Partija ujedinjenih penzionera Srbije-PUPS, u „Sava centru“ u Beogradu imala je u nedelju, 10. maja svečanost povodom desetogodišnjice rada i postojanja. Svečanosti su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, i lideri užih koalicionih partnera, predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma.
Posle svečanosti, na kojoj su govorili gosti, predsednik PUPS Milan Krkobabić održao je redovnu sednicu Glavnog odbora, na kojoj je učestvovalo 195 članova iz cele Srbije. Predsednik Krkobabić istakao je da je PUPS, sa 12 poslanika, po snazi četvrta politička stranka u Skupštini Srbije i predstavlja ozbiljnu državotvornu političku partiju, koja ima snažan uticaj na sprovođenje započetih ekonomskih i privrednih reformi.
PUPS nije u Vladi Srbije i nema ni jednog ministra niti pomoćnika, nema državne sekretare, pa čak ni jednog važnijeg činovnika u državnoj Upravi, ali punim kapacitetom podržava reforme koje će uskoro zemlju izvući iz duboke krize. Tome je svoj snažan doprinos dalo i 780.000 penzionera kojima su umanjene zarađene penzije, ali zbog toga PUPS nije i neće tužiti Državu, jer penzioneri koji su decenijama svojim samopregornim radom afirmisali sve njene vrednosti, prvi su prihvatili da joj u odsudnim trenucima još jednom, svojim odricanjem, pomognu u oporavku radi mlade generacije. Zato je, upravo, Premijer obećao da će penzije do kraja mandata ove Vlade biti veće nego ikada, a do kraja ove godine nešto i povećane.
Dva dana pre svečanosti u „Sava centru“, u petak, Gradski odbor PUPS Šabac održao je svoju sednicu, takođe povodom desetogodišnjice formiranja ove Partije, koja u Šapcu svakodnevno jača dobrovoljnim ulaskom novih članova u njene redove. Naravno, najviše je mladih penzionera.

Najnoviji broj

18. april 2024.