7. maj 2015.7. maj 2015.
ŠKOLSKI SPORT: USPEH MEDICINARKI

MEDICINSKA PRVAK SRBIJE


U okviru 28. Beogradskog Suissegas maratona, gde je učestvovao rekordan broj učesnika iz 56 zemalja sveta, prvi put kod nas je organizovano i Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu.
U konkurenciji najboljih srednjoškolskih ekipa iz cele Srbije, svog predstavnika je imao i Šabac. Profesor i atletski trener Dragan Vesković već 20 godina sa svojim atletičarima i sportistima učestvuje na ovom, našem najvećem sportskom događaju. Ove godine, posebno je pripremio mušku ekipu za štafetni polumaraton, gde su tri takmičara trčala po pet km, dok je poslednji član štafete morao savladati distancu od 6,1 km. Ekipu Medicinske škole su činili atletičari: Gojko Mušicki, Ivan Đukić, Matija Lazarević i Ivan Planko. Zajedno sa 4.500 učesnika u trci maratona i polumaratona, hrabro su se borili sa metrima i svojim protivnicima iz ostalih štafeta i ubedljivo sa preko pet minuta prednosti od drugoplasirane ekipe iz Smedereva, osvojili ubedljivo prvo mesto i titulu prvog šampiona Srbije u štafetnom polumaratonu za srednje škole. U poslednjih šest godina, profesor Vesković je sa svojim atletičarima iz Medicinske škole osvojio 12 medalja na školskim državnim prvenstvima, a ova srećna 13. ima poseban sjaj, jer je pokazala koliko su atletika i školski sport uopšte, dobro organizovani u ovoj stručnoj i veoma uspešnoj školi.
- Ova medalja ima posebnu težinu i pokazuje koliko naši sportisti imaju talenta i perspektive u školskom sportu. Oni su dobri đaci, primer ostalim učenicima i svi imamo veliku podršku rukovodstva škole i kolektiva, uopšte. Nastavili smo niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima i pokazujemo stalno da smo najbolji i veoma ozbiljni u našem radu ““ reči su profesora Dragana Veskovića, tvorca svih ovih uspeha.
U Šapcu je održano i opštinsko i okružno prvenstvo u atletici za osnovne i srednje škole i atletska ekipa Medicinske škole je i ove godine pokazala svoju snagu osvojivši ubedljivo prvo mesto u sveukupnom plasmanu. Ženska ekipa je osvojila prvo mesto i plasirala se na međuokružno takmičenje, gde će probati da izbori plasman za državno prvenstvo. Ekipa je nastupila u sledećem sastavu: Paunić Tamara (100 m), Zečević Jagoda (400 m), Cerovac Nađa (800 m), Cvetković Biljana (skok u dalj), Bogićević Milica (skok u vis), Mijailović Sara (bacanje kugle) i štafeta 4h100 m (Vukotić Gorana, Cvetković Biljana, Paunić Aleksandra i Paunić Tamara). Od muškaraca su se posebno istakli Srdanović Marko (skok u dalj) i Milenković Milen (100 m).

S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa