7. maj 2015.7. maj 2015.

KK „ZORKA“ ŠABAC PRVA NA ĐURĐEVDANSKOJ REGATI

Sa osvojenih 55 bodova prednosti, ispred drugoplasiranog „Zmaja“ iz Zemuna, u ekipnom plasmanu, Šapčani su ubedljivo osvojili pehar za prvo mesto.
U Beogradu, 10. maja, na Adi Ciganliji, održana je VIII Đurđevdanska regata i Prvenstvo Beograda. Pored 15 srpskih klubova, učestvovale su i reprezentacije Bugarske, Turske i Federacije BiH pa je Regata imala međunarodni karakter. Sve trke su održane na stazi dugoj 500 metara.
Takmičari KK „Zorka“ Šabac osvojili su ukupno 20 medalja, od toga: po osam zlatnih i srebrnih i četiri bronzane.
U pionirskoj konkurenciji, prva mesta osvojili su: Ž. Jakovljević u K-1, A. Ninković - Ž. Jakovljević i Petrović - Sarić (pionirke) u K-2. Jakovljević - Simić - Jelić - Ninković, osvojili su drugo mesto u K-4, dok je Andrea Subotić bila četvrta u K-1.
Učinak kadeta bio je očekivan, prva mesta osvojili su: Ž. Jovanović u K-1 i Vasić - Jovanović u K-2. Četverac u sastavu: Vasić - Kuzmanović - Jovanović - Pajić, osvojio je drugo, a Lj. Stančetić treće u C-1.
Kod juniora, prva mesta osvojili su: B. Milinković u K-1 i Jovanović - Paunović u C-2. Druga mesta pripala su: N. Paunoviću u C-1 i dvosedu: Subotić - Panić. U K-1 Sara Jovanović je bila deseta.
Sa osvojenim drugim mestom, Jovanović - Paunović u kanuu dvokleku, bili su najuspešniji od naših seniora. Kajak dvosed: Rainović - Stanojević, osvojili su bronzu. U K-1 Milinković je bio četvrti, Sara Jovanović sedma i M. Stanojević deveti u C-1. Četverac: Stanojević - Damnjanović- Rainović - Panić, osvojio je peto mesto.
U okviru Regate, održano je i Prvo kolo mini-kajak lige u jednosedima za devojčice i dečake rođene 2002. - 2005. godine. Kod devojčica (05) najuspešnija je bila N. Sokić sa osvojenim drugim mestom. Učinak dečaka: K. Čajić, osmi, M. Đerić, deveti i S. Radosavljević jedanaesti. Rezultati 04 godišta: Lena Perišić, drugo, N. Sokić, treće, M. Mašić, peto i A. Janjić, šesto mesto kod devojčica, V. Radosavljević, treće i N. Mijailović, šesnaesto, kod dečaka. Od dečaka rođenih 2003, sa osvojenim prvim mestom Mihailo Bogunović je bio najuspešniji. V. Dovragović je osvojio drugo, L. Marjanović, osmo, V. Radosavljević, deveto i S. Gačić, dvadesetsedmo. Perišićka je bila peta, a Pavlovićka šesta među devojčicama. Rezultati za 2002. godište: V. Arsenović, osmi, M. Bogunović, deseti, V. Dovragović, jedanaesti, B. Lagumdžić, trinaesti, S. Popović, četrnaesti, M. Lazić, petnaesti i D. Obradović, šesnaesti (dečaci) i A. Nenadović, šesta (devojčice).

A. Đenadić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa